Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Een vakantiehuis in de Champagnestreek

De regio Grand-Est is een sprankelende regio met belangrijke champagnesteden als Troyes, Reim en Epernay. Wist je overigens dat Champagne alleen Champagne mag heten als het uit deze voormalige regio komt en het gemaakt is volgens de 'méthode champenoise'? De regio bezit interessante steden met allen een eigen karakter en een bijzondere levenslust, ontdekt het zelf vanuit een gezellig vakantiehuis in deze Champagnestreek met vrienden of familie.

 

Vakantie in Elzas

Je reis door de Elzas is niet compleet zonder Strasbourg te bezoeken in Bas-Rhin. Dit is de hoofdstad van Elzas-Champagne-Ardennen-Lotharingen en biedt diverse musea, theater, opera en festivals. Een andere stad die je zeker gezien moet hebben, is Colmar in Haut-Rhin. Een stad vol met vakwerkhuizen, grachten en een centrum vol met bloemen. Colmar wordt ook wel ‘de hoofdstad van de wijnen’ uit de Elzas genoemd vanwege de vele wijnroutes in de nabijheid van de stad.

Als je een liefhebber bent van techniek, bent u in de stad Mulhouse aan het juiste adres. Deze stad heeft zijn industriële verleden omgetoverd tot een bron van kennis. Dit heeft geresulteerd in talloze musea die verbonden zijn aan de industrie die aan de basis staat van deze stad.

 

Genieten vanuit je vakantiehuisje in Champagne-Ardenne

Troyes is een verassende en veelzijdige stad, gelegen in het departement Aube. Het centrum is gebouwd in de vorm van een champagnekurk en de binnenstad bestaat uit mooie vakwerkhuizen uit de 16e eeuw. De stad Reims staat bekend om zijn champagnehuizen, vele hiervan zijn gevestigd in krijtgroeves die stammen uit de Gallo-Romeinse tijd. Daarnaast is de stad bekend om zijn kathedraal die herinnert aan de koningen van Frankrijk.

Het departement Ardennes met Charleville-Méziers als hoofdstad die aan de Maas ligt. Voor de sportievelingen vormen de Franse Ardennen een leuke uitdaging met een hoogste top van 502 meter op de Croix de Scalle.

Vanuit een vakantiehuis in Grand-Est of een vakantiehuisje in de Champagnestreek bezoek je de stad Epernay, in de het hart van de wijnstreek. Vanuit deze wijnstad worden er vele uitstapjes georganiseerd door de Vallei van de Marne. Hier zijn vooral de champagnehuizen populair, deze huizen hebben kilometerslange gangen onder de grond waar miljoenen champagneflessen liggen opgeslagen.

 

Vakantie in Lotharingen

De voormalige regio Lotharingen is vooral bekend vanwege de Quiche Lorraine, maar herbergt ook een rijk historisch erfgoed. Bekende steden zijn Metz, Nancy en Bar-le Duc. Ontdek goed bewaarde schatten, kuuroorden, de Vogezen en vele regionale natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen. 

Bar-le-Duc (Meuse) is opgedeeld in een boven- en een benedenstad en heeft een kleurrijk verleden van de Renaissance. Bezoek beslist de Église Nôtre-Dame en het Musée Barrois, hier verbleven de hertogen van de stad vroeger. Het centrale plein 'Place Saint-Pierre' ligt in de bovenstad. Het is een prachtige straat met villa’s en typische huizen in Renaissance stijl. Een vakantiehuis in Grand-Est biedt de mogelijkheid om deze prachtige regio te ontdekken.