Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Bas-Rhin

De Bas-Rhin is een prachtige en veelzijdige regio waar veel te ontdekken is, zeker voor gezinnen met jonge kinderen. In het westen grenst de Bas-Rhin aan Moselle. Genieten op vakantie in een comfortabel vakantiehuis met gezellige wijndorpjes, leuke markten en knusse winkelstraatjes. De mensen in de Bas-Rhin zijn erg vriendelijk en trots op hun bevochten regio en tradities. Gastvrij en bereid om ook anderen te laten genieten van alles wat deze bijzondere streek te bieden heeft.

 

Veel te doen en te zien in Straatsburg

Het gebied in het noorden van de voormalige regio Elzas is met name bekend om een bepaald prestigieuze stad: Straatsburg. Tussen de oorspronkelijke muren is het historische karakter van de stad goed bewaard gebleven; er liggen mooie oude wijken met veel vakwerkhuizen. Een bijzondere wijk is ‘La Petite France’, een soort eiland in de stad, gevormd door de samenloop van de Rijn en de Ill. Een rondvaart in Straatsburg op de rivier de Ill laat de mooiste plekjes van de stad zien en is voor jong en oud een groot avontuur. 

De stad leent zich goed voor uitstapjes met kinderen. Het park de Orangerie met een botanische tuin en dierenparkje is een aanrader. Er zijn veel verschillende musea, zoals het Electropolis (museum over elektriciteit) en het Musée du Jouet (Speelgoedmuseum) die interessant genoeg zijn om een middag in door te brengen.

 

Traditionele streekgerechten

Waarschijnlijk zijn het eten en de wijn goede redenen om deze regio eens uitvoeriger te gaan ontdekken. Steekproducten die nog altijd volgens traditionele receptuur worden gemaakt en menigeen het water in de mond doet lopen. Heerlijke zuurkoolgerechten die overal op het menu staan, fantastische rookworsten, leverworsten, bloedworst en andere vleeswaren. Ook liefhebbers van de Munsterkaas, de Flammeküche, waarop deze kaas rijkelijk wordt gestrooid, worden op hun wenken bediend. Heerlijk met een lekker glaasje Gewürtztraminer, Muscat d’Elzas, Riesling of Sylvaner.

In de loop der eeuwen is Bas-Rhin nogal eens van ‘eigenaar’ gewisseld. Oorlogen en annexaties met aan de ene kant Duitsland en aan de andere kant Frankrijk hebben hun sporen nagelaten. Bezienswaardige monumenten zijn het fort van Mutzig en overblijfselen van de Franse Maginotlinie die werd aangelegd tussen 1930 en 1938. Liefhebbers van de krijgskunst kunnen hun hart hier ophalen. In de veilige wetenschap dat er alweer sinds lange tijd vrede heerst rond de Frans-Duitse grens en dat beide landen elkaar met regelmaat ontmoeten in het Europees parlement in Straatsburg.