Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Aube

Het departement Aube ligt in de regio Grand-Est en is vernoemd naar de gelijknamige rivier die er doorheen stroomt. Uitgestrekte wijngaarden worden afgewisseld met golvende landschappen en drie grote meren zorgen voor waterpret in de zomer. Deze meren liggen in het Parc Naturel Régional de la Forêt d’Oriënt. Dit natuurpark is een paradijsje vol frisse lucht in het hart van de Aube. In de bossen en meren kun je veel outdooractiviteiten ondernemen en wilde dieren spotten.

Vakantie in Aube

Het bekendste van de drie meren is waarschijnlijk het Lac d’Orient. Dit is met een grootte van 2500 hectare ideaal voor zeilers en zwemmers, hier mogen geen motorboten en jetski’s komen. Wil je toch een rondje maken op de jetski of een bootje huren? Dan ben je bij het Lac Amance aan het juiste adres. Dit is het grootste aaneengesloten Europese watergebied dat alleen toegankelijk is voor speedboten en jetski’s! Het Lac du Temple is uitermate geschikt voor vissers en voor mensen die van natuur willen genieten.

Vakantiehuis in Aube

De hoofdstad van de Aube is Troyes, een stad vol verassingen. Het is gebouwd in de vorm van een champagnekurk en heeft een prachtig oud centrum met vakwerkhuizen die schots en scheef staan. Een wandeling door de smalle straatjes leiden je naar kerken als Saint-Pantaléon en Saint-Rémy en naar de basiliek Saint-Urbain. Als je van winkelen houdt, bent dan zit je hier ook goed. Je vindt hier namelijk drie grote outlet winkels aan de rand van de stad waar je gegarandeerd goed kunt shoppen.

In Aube ontkom je natuurlijk niet aan champagne! Hier wordt een kwart van alle champagnes geproduceerd en hier vind je unieke champagnehuizen waar je niet alleen kunt proeven maar zelfs druiven kunt plukken en het productieproces kunt volgen. In de regio La Côte des Bars gaat de champagnestreek over in het karakter van de Bourgogne, een ideale mix om op ontdekkingstocht te gaan.