Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Meuse

Wil je rustig vertoeven in een rurale en bosrijke ambiance? Verblijf dan in een vakantiehuis in de schitterende omgeving van Meuse, het dunbevolkte Franse departement van de regio Lotharingen. Met gemiddeld slechts 390 inwoners per gemeente is Meuse, vernoemd naar de rivier de Maas, met recht knus te noemen. Meuse wordt gekenmerkt door indrukwekkende gedenktekens uit de Eerste Wereldoorlog, kunst uit de tijd van Jeanne d’Arc en meesterwerken uit de Renaissance-architectuur.

 

Een rijke historie

Het departement is verdeeld in vijf historische zones rondom Verdun, de hoofdstad, bekend van de Eerste Wereldoorlog. Zo vind je in Romagne-sous-Montfaucon de grootste Amerikaanse begraafplaats van Europa. Dit is een prachtig onderhouden gedenkplaats vol imposante herinneringsmonumenten. Een bezoek staat garant voor een indrukwekkende ervaring. Voor meer historie ga je naar Fort Douaumont, een goed intact gebleven fort uit de Eerste Wereldoorlog. Dit fort illustreert duidelijk de severiteit van de gevechten. Tijdens de rondleiding krijg je een kleine indruk van hoe het leven gedurende de oorlog in het fort geweest moet zijn.

Maak aansluitend op het water je hoofd weer leeg en huur een kajak bij de Kajak Club in Saint-Mihiel. Laat je meevoeren door de afdaling van de Maas en geniet van de adembenemende omgeving. Ook visliefhebbers kunnen in Meuse hun hart ophalen. Zo zijn vissers op zalmachtigen in de kalkachtige vallei van de rivier De Saulx aan het juiste adres. Daarnaast kennen de Aire, de Chiers en de Maas een gevarieerde vispopulatie, waardoor er ruimte is voor zowel beginnende als ervaren vissers.

 

Vakantie in Meuse

Het Regionaal Natuurpark van Lotharingen is verdeeld over de departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en Moselle. Dit beschermde natuurreservaat is opgesplitst in twee delen: het westelijke deel strekt zich uit over de Maas- en de Moezelvallei, het oosten beslaat het gebied van Château-Salins tot Fénétrange en Sarrebourg. Van wijngaarden tot rietvelden, van musea tot ambachtelijke producten en van vogelobservatieposten tot sterrenkijkers, het natuurpark is een gebied waar je niet uitgekeken raakt.

Voor kunst- en wandelliefhebbers zijn er in de loop der jaren meer dan 150 hedendaagse kunstwerken gerealiseerd langs een netwerk van 45 kilometer aan wandelpaden. Deze vind je in het hart van de Maas, de Vent des Forêts. Dit maakt de bosrijke omgeving verrassend mooi. De diverse special bewegwijzerde routes zijn zowel te voet, te paard als per mountainbike toegankelijk.

 

Lotharingse gastronomie

Meuse is een perfecte bestemming om de traditionele Franse keuken beter te leren kennen. Een Lotharinger is namelijk groot liefhebber van de goede dingen van het leven en daarom kunnen fijnproevers hun geluk hier niet op. Elke stad heeft haar eigen specialiteit. Verwen je smaakpupillen met het schelpvormige Madeleine-cakeje uit Commercy, de suikerbonen van Verdun en geniet van de heerlijke aalbessenjam die in Bar-le-Duc gemaakt wordt. Deze stad trekt veel bezoekers vanwege haar vele kerken, oude huizen, de ruïne van een kasteel en de toren met haar uurwerk. Het Bar-le-Duc bronwater zoals we dat kennen is enkel qua naam verbonden met de stad, verder heeft het hier geen band mee!

Vergeet tijdens een verblijf in de Meuse ook zeker niet de Quiche Lorraine met spek, room en eieren te proeven.