Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Vogezen

Ga op avontuur vanuit je vakantiehuis in de Vogezen

Op vakantie in Frankrijk? Wat dacht je van een Franse vakantie in een vakantiehuis in de Vogezen. In de oude bergketen in het noordoosten van Frankrijk waan jezelf aan de andere kant van de wereld, terwijl je eigenlijk dichtbij huis bent! De Vogezen kent een rijke geschiedenis, afwisselend landschap met bossen, weiden, meren en mystieke vergezichten. Ben je een amazone, wandelfan of gedreven mountainbiker en wil je even helemaal weg van de drukte en genieten van de zuivere berglucht en pittoreske dorpjes of gewoon lekker niks doen? Dan is een vakantiehuis in Vogezen ‘the place to be’!

Hoge en lage Vogezen

De Vogezen kunnen onderverdeeld worden in de Hoge Vogezen en de Lage Vogezen. Beide gebieden hebben hun eigen charmes.

Zo kent de Hoge Vogezen één van de meest dichtbeboste gebieden van Frankrijk en nog onbekende landschappen, waar je eindeloos op avontuur kunt gaan en zelfs oog in oog kan komen te staan met wilde gemzen! Letterlijk een hoogtepunt is de top van de Grand Ballon (1424 meter), waar je bij helder weer zelfs de Zwitserse Alpen kunt zien! In de winterperiode zijn de Hoge Vogezen een ideaal skigebied voor diegenen die niet al te ver willen reizen. Na je avontuurlijke dag biedt je huisje in de Vogezen je alle rust om de volgende dag weer vol goede moed een nieuw stukje Vogezen te ontdekken. 

Romantisch genieten vanuit een huisje in de Vogezen

 

Voor de culinaire liefhebbers kun je terecht in het Franse dorp Gérardmer, in het hart van de Hoge Vogezen. Dit romantische dorp, ideaal voor watersporters ligt aan een groot meer, waar je zowel in de winter als in de zomer terecht kunt in één van de ruim vijftig restaurantjes. Maisonne biedt diverse vakantiehuizen in de Vogezen in de buurt van Gérardmer om ongestoord te kunnen genieten van deze romantische en culinaire omgeving. 

Minder ruig en hoog zijn de Lage Vogezen, waar je ver weg bent van het massatoerisme en kunt genieten van het liefelijke, glooiende landschap met kabbelende riviertjes, Keltische overblijfselen en het grootste loofbomen bos van Frankrijk. De Lage Vogezen kent een zacht klimaat en de pittoreske dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, zijn nonchalant over het landschap uitgestrooid en veelal gesitueerd rondom een kerkje.

Maak kennis met de gemeente Martinvelle, tegen de Haute-Sâone aan, een van oorsprong een Romeinse nederzetting, slechts op 600 km afstand van Utrecht. Bekijk de huizen die honderden jaren oud zijn en de gerestaureerde kerk uit de 12e eeuw. De openbare wasplaatsen die gevoed worden door de plaatselijke bronnen zijn de moeite waard, net als de vele wandeltochten in de omgeving van deze gemeente.

Vakantiehuis in de Vogezen

Slenteren vanuit je vakantiehuisje door Épinal - de hoofdstad van de Vogezen - en de ruines bezoeken van een kasteel uit de 13e eeuw. Een belevenis voor jong en oud: het boomtoppenparcours in het Parc Aventure Bol d’Air in La Bresse. Hou de agenda van je omgeving goed in de gaten, want vooral in het voor- en hoogseizoen kun je eindeloos struinen op een van de typische Franse brocantes voor leuke hebbedingetjes of gewoon voor een heerlijk vakantiegevoel.

Zin in iets anders? Ga eens eten op de boerderij in de zogeheten ‘Ferme-auberge’. Je weet dan zeker dat minimaal 51% van de het vlees, groente en fruit afkomstig is van de eigen boerderij! Super leuk ook voor kinderen.

In de Vogezen begint de wijnroute richting de Elzas, van maar liefst 180 km lang: De Routes de Vins. Laat je meevoeren langs pastelkleurige dorpjes en schitterende landschappen en geniet uiteraard van een goed glas wijn! Even lekker niks doen? Ga dan naar een van de vele thermen en spa’s en laat je heerlijk verwennen.