Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Marne

Als je op vakantie gaat naar het departement Marne kom je terecht in het centrum van de champagnestreek. Nergens anders vloeien de bubbels zo rijkelijk als hier en met ruim 30.000 hectare aan wijngaarden zul je ogen en tijd tekort komen. Ontdek de geheimen van de Champagne en volg de toeristische campagneroute. Deze route is geheel van bewegwijzering voorzien en bestaat uit 5 circuits Côte des Blancs, Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Massif de Saint Thierry en Coteaux Vitryat. Breng een bezoek aan een wijnboer of champagnehuis, gevolgd door een proeverij en een rondleiding door de kelders.

Vakantiehuis in Marne

In de champagnestreek is er één stad die er bovenuit steekt en dat is de historische stad Reims. Het is een mooie stad met parken en veel bloemen. Door de lange geschiedenis heeft deze stad interessante bezienswaardigheden als de Romeinse boog Porte Mars, de Kathedraal van Reims en de Saint-Remi Basiliek. Maar ook als je niet komt voor cultuur maar voor champagne en vermaak zul je je niet snel vervelen: in Reims zijn er talloze terrasjes, restaurants en brasseriën waar zowel Franse als de meer internationale gerechten op de kaart staan.

Naast Reims is Épernay een belangrijke stad in de Marne. In de zogenaamde ‘Avenue de Champagne’ vind je de namen van champagneproducten die bekend zijn over de hele wereld zoals Moët & Chandon. Na een bezoek aan het Musée du Champagne heeft u niet alleen een beeld van de geschiedenis van de wijn met oude wijnpersen maar heb je ook vondsten uit de geschiedenis kunnen bewonderen. Het stadhuis, de orangerie en de Notre-Dame kerk zijn een bezoek beslist waard als Épernay bezoekt.

Vakantiehuis in de Champagnestreek

Châlons-en-Champagne ligt ingesloten tussen de rivier de Marne en een aantal kleine kanalen en is een gezellig stadje met schitterende herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw. Naast de oude bruggen die over de Mau lopen zijn de pleinen Foch en République aanraders en niet te vergeten ‘Le Petit Jard’ met botanische tuin waar je heerlijk kunt wandelen en ontspannen.

Nog zo’n charmant dorpje is Hautvillers, gelegen tegen de Montagne de Reims met het gelijknamige Parc Naturel Régional. In dit dorp ligt een adbij die een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de champagne. Dom Pérignon was hier monnik en wist de kwaliteit van de champagne zo te verbeteren dat er een nieuwe ‘champagne industrie’ ontstond. Saint-Menehould is de geboorteplaats van Dom Pérignon en deze stad staat bekend vanwege het recept voor de bereiding van varkenspoten ‘de pieds de couchon à la Sainte-Menehould’.