Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Ardennes

Op een paar uur rijden vanaf Nederland ligt het mooie heuvelachtige landschap van de Franse Ardennen. De Ardennen is een schitterende bosrijk gebied en een paradijs voor wandelaars. Vanuit je vakantiehuis in de Franse Ardennen wandel je door uitgestrekte beukenbossen, over kleine weggetjes en golvende akkers. Onderweg kom je door fraaie, pittoreske dorpjes die je graag uitnodigen voor een heerlijke, typisch Franse maaltijd met een lekker glas wijn.

Vakantie in de Franse Ardennen

Liefhebbers van natuur en sportieve activiteiten kunnen hun hart ophalen met een vakantiehuis in de Franse Ardennen. Je vindt hier speciaal uitgezette routes in onder meer het Semoy- en Maasdal of in de Argonne waar je uitstekend kunt mountainbiken. Liefhebbers van watersport kunnen hier onder meer kanoën, kajakken en vissen in verschillende meren in de streek. Het park TerrAltitude staat garant voor sensaties, hier kun je onder meer bungeejumpen en met meer dan 100 km/u vliegen over de Maas met de grootste kabelbaan van het noorden van Frankrijk, de “Fantasticable”.

Bezienswaardigheden Champagne-Ardennen

Tijdens een vakantie in de Ardennen is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan Givet, Sedan en Charleville-Mézières. In het sfeervolle stadje Givet staat het indrukwekkende Fort Charlemont. Dit 16e eeuwse fort is gebouwd door Karel de Vijfde en versterkt door Vauban in de 17e eeuw. Hier kunt u onder meer de originele vestingwerken en de bastions bekijken maar alleen al het schitterende uitzicht vanaf dit hoge fort is meer dan de moeite waard. In Sedan kunt u het grootste kasteel van Europa bezichtigen, dit kasteel is 35.000m² groot en is bijna 6 eeuwen geleden gebouwd. Dwaal hier langs de vestingsmuren en treed in de voetsporen van de Prinsen de la Tour d'auvergne en de la Marck.

Vanuit een vakantiehuis in Grand-Est maak je kennis met de hoofdstad van het departement, Charleville-Mézières. Het oude Mézières wordt gescheiden van het jongere Charleville door de rivier de Maas. Bijzondere bezienswaardigheden in deze stad zijn onder meer Place Ducale, het Ardennenmuseum en de klok van de 'Grand Marionettiste'. Charleville-Mézières wordt ook wel de hoofdstad van de marionetten genoemd, één keer in de twee jaar vindt hier het beroemde Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes plaats.