Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Vakantiehuisjes Noord-Frankrijk

Markten, gastronomie en brocante

Een vakantiehuis in Noord-Frankrijk staat synoniem voor genieten van de gastronomie en links of rechts in het landschap richting een stenen dorpje rijden om een markt mee te pikken. Zoals in Lille (Rijsel)`, gelegen in Hauts-de-France: daar verandert de oude handelsstad het eerste weekend van september in de grootste vlooienmarkt van Europa. Laat je verleiden door de kronkelende straten, een ideaal dagje uit voor het hele gezin.

 

Romantiek in het vakantiehuis Noord-Frankrijk

Ten zuiden van Lille ligt de regio Île-de-France . De naam “Île”, verwijst naar de Franse vertaling van “eiland”. De benaming is ontstaan omdat vier rivieren de regio omarmen: de Oise, Ourcq, Marne en Seine. Aan die laatste ligt de meest bekende en romantische stad ter wereld: Parijs! Bezoek er het Louvre, snuif de sfeer van de Moulin Rouge of bewonder de zonsondergang aan de Eiffeltoren. Op een steenworp afstand van Parijs , meer naar het zuiden ligt het imposante paleis van Versailles met zijn bekende paleistuinen waar Zonnekoning Lodewijk XIV heeft vertoefd. Een andere, rustige en schilderachtige omgeving ligt aan de rand van het bos van Fontainebleau. Hier ligt het gelijknamige kasteel dat onderdak bood aan koningen, koninginnen, keizers en keizerinnen. Rondom het bos zijn de kunstenaarsdorpen Barbizon, Moret-sur-Loing en de stad Melun een aanrader om te bezoeken. Leef voor één keertje als een god in het vakantiehuisje Noord-Frankrijk, in île-de-France.

 

Elzas in een notendop

Elzas grenst aan Luxemburg, Duitsland en Zwitserland in het noordoosten. Wat beleef en zie je rondom een vakantiehuis Elzas ? Groene heuvels en valleien met afwisselend Pruisische en Franse elementen in de architectuur. Jarenlang vormde de streek immers het strijdtoneel voor de Fransen en de Duitsers. Veel gebouwen werden er verstevigd om veroveringen te voorkomen. En jij kan die middeleeuwse architectuur bezoeken. Zoals het op een rotskam gelegen bekende burcht kasteel Haut-Koeningsbourg. Vanuit zijn hoge torens reikt het oog over de lager gelegen valleien, en bij helder weer soms wel tot aan het Zwarte Woud! Kun jij jouw huisje in Noord-Frankrijk zien?

 

Route des Vins D’Elsace

De échte wijnliefhebber huurt een vakantiehuisje in Noord-Frankrijk aan de Route des Vins D’Elsace, in de regio Grand-Est. De oudste wijnroute van Frankrijk slingert gedurende 200 kilometer langs mistige bergen, houten dorpjes en groene wijngaarden. De ideale locatie dus om de wereldberoemde wijn te proeven en ‘s avonds te ontkurken in je huisje in Noord-Frankrijk. Temidden van de wijnroute ligt de stad Colmar. Vaar er met een bootje op de Lauch en ontdek waarom het ook wel eens Klein Venetië / La Petite Venise wordt genoemd. Zuidelijk van de wijnroute ligt Mulhouse. De stad is de manifestatie van de industriële revolutie en een schoolvoorbeeld van de herbestemming van industriële gebouwen. Fiets vanuit je vakantiewoning in Noord-Frankrijk naar de oude fabriekswoningen en loer binnen in omgebouwde fabriekspanden met kunstgalerijen. Plan een tussenstop in het automobiel- of het treinmuseum en rust uit met een wijntje aan het historische stadsplein.

 

Kelders en wijngaarden rondom je vakantiehuis Noord-Frankrijk

Een vakantiehuis Champagne ligt middenin de streek die zijn mousserende wijn officieel “champagne” mag noemen. De culinair rijke streek wordt gevoed door de Marne, een zijrivier van de Seine. De streek leent zich perfect voor een verblijf met kinderen, op de fiets of in wandelschoenen. Dankzij zijn ligging dichtbij de Nederlandse grens vormt de streek een ideale locatie voor zowel een korte als lange vakantie. Bezoek er de unieke champagnekelders in Épernay: 100 km gangwerk uitgehouwen in kalksteen. Of bezichtig de hoofdstad Reims, waar alle koningen gekroond werden in de kathedraal.

 

De Vogezen in de winter en de zomer

Al na een paar uur rijden vanaf Maastricht bereik je het berglandschap van de Vogezen, in de winter geliefd door wintersporters en ’s zomers door wandelaars. Neem de Route de Crêtes en ontdek de hoge bergtoppen met bergmeren zoals Lac de Kruth-Wildenstein. Vergeet bij een wandeling niet om de verrekijker mee te nemen. De biodiversiteit is hier enorm. En natuurlijk, wie bergen zegt, zegt koeien met een koebel. Bezoek één van de kaasboeren en proef de rijke smaak van Munsterkaas of neem de zoete “galette comtoise” mee naar je vakantiewoning Noord-Frankrijk.

 

Ontdek de recente geschiedenis in Normandië

Normandië staat bekend om zijn invasiestranden en krijtrotsen. De duinen en stranden liggen nog steeds bezaaid met te bezoeken restanten uit de oorlog. Neem een gids in de arm het Canadese Juno Beach, Amerikaans Utah beach of Britse Omaha beach en ontdek bunkers, de batterij van Azeville of wordt stil op de militaire begraafplaatsen. Kun je ontdekken waarom zoveel Amerikanen afzakken naar het kleine dorpje Sainte-Mere-Eglise? Zijn de koekjes er zó lekker? Of heeft het een andere reden? Even genoeg gehad van het oorlogsverleden? Zet koers naar het charmante havenplaatsje van Honfleur: Het is hier heerlijk struinen langs kunstateliers en je kunt er verse vis bestellen in de charmante restaurants aan het fotogenieke jachthaven. Nog zo’n bijzonder plekje in Normandië vormt de baai van Mont-Saint-Michel. De getijden bepaalden hier lange tijd de toegankelijkheid van het abdijcomplex. Tegenwoordig is het eiland te voet bereikbaar via een brug, die door een wijds, zilt landschap gevuld met schapen loopt. Het fotomoment van het bedevaartsoort Mont-Saint-Michel is wanneer de zon achter het Unesco werelderfgoed ondergaat. De schemering kleurt de baai koperkleurig, een onvergetelijk spektakel om over na te kaarten in het vakantiehuis Noord-Frankrijk.

Vive les vacances en nord du France!