Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

 

Normandië is een bijzondere regio vol met interessante bezienswaardigheden. De regio is vooral bekend vanwege D-Day in de Tweede Wereldoorlog. Een historische dag waarop de geallieerden landden op de kust van Normandië om West-Europa te bevrijden van Duitsland. Huur ook een vakantiehuis in Normandië en breng een bezoek aan Étretat aan de bekende Cote d'Albatre. De twee grote, witte kliffen zorgen voor een uitzicht dat zo op een ansichtkaart kan.

 

DE CHARME VAN NORMANDIË

Maar er is meer dan alleen schitterende natuur. Zo zijn er interessante steden als Dieppe, Rouen en Le Havre in Seine-Maritime. De kunst- en geschiedenisstad Rouen is de hoofdstad van de regio en ligt aan de Seine. Als de voorkeur uitgaat naar zon, zee en ontspanning, dan is Normandië eveneens een prima bestemming. De kustlijn kent gezellige badplaatsen en dan zijn er nog de grote natuurparken zoals Boucles de la Seine Normande. Tel daar nog een bezoek aan de boomgaarden van Calvados met de ciderroute van maar liefst 40 kilometer bij op en een vakantie in Normandië wordt al snel onvergetelijk.

Caen is een stad die u beslist gezien moet hebben tijdens uw vakantie in Frankrijk. Deze moderne stad is uniek omdat er zeer veel groenzones zijn. Een echte abdij bezoeken? Dat kan! Aan de kust (in het departement Manche) ligt het schitterende Mont-Saint-Michel, een oude abdij op een rotsachtig eiland. Als het getijde droog valt wordt het met het vasteland verbonden en is het mogelijk de abdij te bezoeken. Tip: doe dit onder begeleiding van een gids!

 

EEN VAKANTIEHUIS IN NORMANDIË

Een vakantiehuis in Normandië is een prima uitvalsbasis om steden te ontdekken als Bayeux, Honfleur en Deauville. Het stadje Honfleur is te bereiken via de Pont de Normandië - de langste hangbrug over de Seine die tegen windstoten van meer dan 400 km/u kan. Honfleur heeft een prachtige vissershaven, smalle straatjes en mooie vakwerkhuizen. Het is de stad van de kunstschilders en het impressionisme; de omgeving van Honfleur hebben schilders als Courbet, Boudin en Monet geïnspireerd voor hun meesterwerken.