Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Centre-Val-de-Loire

 

Begin je vakantie in het hart van Frankrijk en huur een vakantiehuis in Centre-Val de Loire. Deze regio heeft een rijk historisch verleden en verbindt architectuur met natuurerfgoed. In deze streek ligt de Loire-vallei, ook wel de Tuin van Frankrijk genoemd door het glooiende, groene landschap waarbij bossen en weilanden geleidelijk in elkaar overvloeien. Breng ook zeker een bezoek aan het centrum van Amboise, Blois, Bourges en Orléans. Deze steden staan bekend om hun prachtige monumenten zoals kastelen en oude gebouwen.

De rivier de Loire, de laatste wilde rivier van Europa, stroomt door de Loire-vallei en door vier van bovenstaande steden; namelijk Blois, Tours, Orléans en Amboise. De rivier staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, evenals de bekende kathedralen van Chartres en Bourges. Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk maak je kennis met deze beeldschone regio en zijn verborgen schatten.

 

VAKANTIEHUIS IN CENTRE

Een andere aanrader is de schitterende stad Chartres. Deze stad ligt vlakbij Parijs en hier kun je terecht voor cultuur en art de vivre. Wandel door de pittoreske straatjes en bezoek diverse musea. Je zult zich niet snel vervelen in deze prachtige stad met een van de bekendste kathedralen van Frankrijk. De hoofdstad van de regio, Orléans, is vooral bekend door de Frans heldin Jeanne d’Arc. Op 8 mei 1429 werd onder haar leiding de stad bevrijd. Orléans ligt aan de rand van de Sologne waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen door de wildrijke bossen en langs talrijke meren.

Voor een actieve vakantie moet je in de levendige stad Bourges zijn. In deze romantische en elegante stad geniet je van ‘De Printemps de Bourges’, een jaarlijks vijfdaags muziekfestival en van de Route Jacques Coeur. In de stad Blois maak je prachtige wandelingen en ontdekt je overblijfselen uit de Renaissance. Bezoek ook vooral het slot van Chambord en dwaal door indrukwekkende tuinen tijdens het ‘Festival International des Jardins’. In Amboise bezoekt je het Chateau Chenonceau en in de Huberstuskapel bekijkt je het werk van Leonardo da Vinci.

 

VAKANTIE IN CENTRE

Vanuit een gîte in het mooie en veelzijdige Centre maakt je kennis met de Gallisch-Romeinse stad Tours. In deze historische stad kun je veel kunst en geschiedenis vinden, eens was deze stad de hoofdstad van het Franse Koninkrijk. Bezoek hier vooral de basiliek Saint-Martin en de kathedraal Saint-Gatien.

Langs de oevers van de Loire liggen veel wijngaarden. Deze wijnstreek van de Loire bevat twee belangrijke rijkdommen: het kostbare historische erfgoed en een rijk en divers assortiment unieke wijnen. Bekende druivenrassen als Sauvignon blanc, Chenin en Pinot Noir komen hier vandaan. Dit resulteert in heerlijke wijnen als Coteaux du Layon, Saumur, Sancerre en Muscadet. Ga je iets zuidelijker, dan vind je diverse cognac kelders. Vanuit jouw vakantiehuis Centre ontdekt je te voet, per fiets of per auto de 800 km lange Wijnroute van de Loire.