Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Vakantiehuisjes West-Frankrijk

Vakantiehuis West Frankrijk op een schiereiland

Het meest westelijk gelegen van de Franse regio's is Bretagne. Het Franse schiereiland bezit de oudste grond van heel Frankrijk heeft veel te bieden qua cultuur, gastronomie en natuur. Met 1700 km aan kustlijn is een dagje zee nooit ver vanuit het vakantiehuis West-Frankrijk. Trek erop uit naar de kustlijn in het noorden van Bretagne. Hier voltrekt zich een uniek natuurfenomeen dat nergens anders in Europa te vinden is: Côte de Granit Rose, oftewel de roze granietrotsen. Volgens velen tref je hier, in Ploumenac’h de mooiste kustlijn aan. Grote rotsen in de zee en een klein kapelletje dat met vloed onder water loopt geeft die stelling wind in de zeilen. Rondom vakantiehuizen in Zuid-West Frankrijk, de gemeente Carnac in het bijzonder, zijn in het landschap sporen terug te vinden van de Kelten: menhirvelden en megalieten. Niet alleen visuele sporen, maar ook hoorbare kom je tegen in Bretagne. Als enige streek in Europa wordt hier nog een afgeleide van het Keltisch gesproken: het Bretons. Iets moderner gaat het er in Rennes, de hoofdplaats van de regio aan toe. Met zijn universiteiten en studenten is er altijd beweging in en rondom de vele cafés, theaters en concertplaatsen die de metropool rijk is. Slenter over de geplaveide straten van de historische binnenstad en bezoek één van de vijftig ateliers in de stad.

 

Werelderfgoed rondom de Loire

Het dal van rivier de Loire gelegen tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire vormt een uitstekende locatie om te bezoeken vanuit het vakantiehuis West-Frankrijk. De streek is van van onschatbare landschappelijke en culturele waarde gezien het grote aantal kastelen, abdijen en kloosters om te bezoeken. Dit dal werd in 2000 op de Unesco werelderfgoedlijst geplaatst. De best bewaarde abdij van de wereld bezoek je in Fontevraud-l'Abbayemet. Hier stonden eeuwenlang vrouwen van adellijke komaf aan het hoofd. Verder liggen in de Loirevallei historische dorpen en steden zoals Tours en Nantes. Tours diende tot aan de zestiende eeuw als hoofdstad van Frankrijk en vormde lange tijd een belangrijke speler in de zijde-industrie. Neem plaats op een terrasje aan het Place Plumereau, geniet van een wijntje vergezeld van de streekkaas Sainte-Maurice. En dat in een setting waarbij houten huizen het gezellige plein omlijsten. Westelijk van Tours en de abdij ligt de administratieve hoofdstad van Pays de La Loire: Nantes. De stad kende een bloeiperiode in 1750 - 1800 toen veel rijke handelaren en reders zich hier vestigden. Wist je dat op een eiland, in het midden van Nantes het geboortehuis van de spannende jeugdboeken schrijver Jules Verne staat? Typerend op het eiland is de grandeur van de oude huizen van rijke handelaren en reders die er zich vestigden in de bloeiperiode na na 1750.

 

Vermakelijk boottochtje in Vendée

Even weg van de drukte van een stad? Ontsnap naar de zuidelijk gelegen Vendée. In het natuurgebied Parc Naturel du Marais-de-Poitevin ligt een groots moerasgebied, gelabeld tot Grand Site in Frankrijk en ideaal voor een uitstapje met het hele gezin. Maak er een boottocht, of volg de vele wandelpaden in het moeras en laat je verrassen door de veelzijdige flora en fauna. Wist je dat dit gebied ook wel het Groene Venetië wordt genoemd? Met al dat water zou je bijna gaan denken dat het er veel regent. Niets is minder waar, want met 2200 zonuren wordt de Vendée enkel voorafgegaan door de Provence qua zonnigste bestemmingen in Frankrijk.

 

Veelzijdig Dordogne

Oostelijk van Bordeaux en de rivier Gironde ligt een populaire vakantiebestemming in Nouvelle-Aquitaine: de Dordogne. Het natuurpark Périgord Limousin is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen, en ontdekkingen naar de kastelen in het landschap. De streek biedt ook prima daguitstapjes. Ontdek het middeleeuwse dorpje Belvès met zijn bijzondere grotwoningen onder het centrale marktplein. Of de imposante tuinen van Marqueyssac. En wie de grotten van Lascaux met de kathedraal nog niet heeft bezocht, kan dat doen vanuit zijn vakantiehuis in West-Frankrijk in de Dordogne.

 

Biefstuk bakken op de barbecue in Bordeaux

Als een god leven in een vakantiehuis in Zuid-West Frankrijk? Lekker eten en een wijntje mogen daar niet bij ontbreken. Heerlijk vakantie vieren rondom Bordeaux staat garant voor een heerlijk glaasje wijn bij het eten. Ontdek overdag bij één van de vele wijnboeren de producten die de streek zo beroemd maken. Steek ’s avonds de barbecue van je vakantiehuisje aan om bij een échte roze limousin-biefstuk met een heerlijk glaasje Bordeaux te klinken op een geslaagde vakantie.