Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

 

Bretagne is een karakteristieke regio en heeft een lang uitgestrekte kustlijn. Deze wordt gekenmerkt door lange zandstranden, baaien, grote rotsformaties en een prachtig binnenland. Populaire plaatsen in Bretagne zijn onder meer Brest in Finistère, waar je een belangrijke militaire haven kunt bezichtigen. Rennes, de hoofdstad van Bretagne, heeft een eeuwenoude indrukwekkende geschiedenis en prachtige pleinen. Breng tijdens je vakantie in Bretagne ook zeker een bezoek aan Saint-Malo in Ile-et-Vilaine. Deze historische stad uit de 12e eeuw is omringd door stadswallen en erg in trek bij toeristen. Maak een prachtige stadswandeling en geniet van het panoramisch uitzicht, de gezellige terrassen en middeleeuwse straatjes.

 

VAKANTIEHUIS IN BRETAGNE

Als je op vakantie gaat naar Bretagne kun je je verheugen op gastronomische verwennerij. Bretagne staat namelijk bekend om crêpes en een glas heerlijke cider. Wat dacht je van een plateau ‘fruits de mer’ met mosselen, kreeft, krab en langoustines en natuurlijk oesters om niet te vergeten. Door de ligging en vorm van Bretagne, vormt het de bakermat van de oesterkweek van Frankrijk. De hele kustlijn wordt gevormd door baaien en riviermondingen en doordat er aan beide zijden van Bretagne een groot getijdenverschil is, maakt het de ideale plek voor oesters.

 

VAKANTIE IN BRETAGNE

Ben je een liefhebber van fietsen en wandelen? Dan zul je tijdens jouw vakantie in Bretagne niets te kort komen. Je vindt hier vele routes en "Voies Vertes", groene routes in natuurgebieden waar gemotoriseerd verkeerd verboden is. Deze routes zijn speciaal bedoeld voor wandelaars, fietsers en rolstoelgebruikers. Wordt het een mooie tocht langs de Bretonse kust? Of kiest je voor een route langs het Kanaal Nantes-Brest. Wist je trouwens dat er in Bretagne geen betaalde autoroutes liggen, maar voie expresses die tolvrij zijn?

Door de lange kust is Bretagne onlosmakelijk met de zee verbonden, ga eilandhoppen tussen de eilanden in de Golf van Morbihan en laat je meevoeren door de charmes van de Bretonse schiereilanden. Bijna elke kustplaats heeft haar eigen vissers-, jacht-, marine- of handelshaven en deze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Ook als je van een actieve en sportieve vakantie houdt, zit je goed in Bretagne. Vanuit je vakantiehuis in Bretagne kun je zeilen, waterskiën, kanoën, zwemmen, paardrijden en golfen. Het Bretonse strand is ideaal voor een vakantie met de kinderen, ze kunnen hier naar hartenlust spelen op het strand, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en picknicken. Een vakantie in Bretagne is genieten voor jong én oud!