Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Pays-de-la-Loire

 

De inwoners van Pays de la Loire nodigen je van harte uit voor een heerlijke vakantie. Het is de enige regio in Frankrijk waar het woord ‘Pays’ in voorkomt en dit geeft aan dat de inwoners zich sterk verbonden voelen met de regio. Pays de la Loire betekent letterlijk ‘landen aan de Loire’, ofwel Atlantische Loirestreek. Met een kustlijn van 450 kilometer, een combinatie van platteland en architectuur en vele historische bezienswaardigheden zult je je niet snel vervelen tijdens een vakantie Pays de la Loire.

 

VAKANTIEHUIS IN PAYS DE LA LOIRE

De regio wordt doorkruist door de rivier de Loire, deze rivier staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en slingert door dichte bossen, groene weiden en valleien. De Loirevallei is het gebied in de omgeving van deze rivier en staat bekend om haar rijkdom aan cultureel erfgoed; de kastelen van Blois, Amboise en Chambord zijn hier voorbeelden van. In deze omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen en er bestaat zelfs een speciale fietsroute door de Loirevallei. Deze ‘La Loire à Vélo’ is een toeristische route van 800 kilometer lang en deze loopt ook door de regio Centre.

De wijngaarden rond Nantes laten u kennismaken met heerlijke wijnen als le Muscadet, Coteaux du Loire en Anjou. De havenstad Nantes is de hoofdstad van de regio en wordt ook wel stad van kunst en geschiedenis genoemd. Hier kun je onder andere Jardin des Plantes, de Kathedraal van Nantes en het museum van Jules Verne bezoeken. Maar ook het Musée des Beaux Arts en de rijkste wijk van de stad, Quartier Graslin, zijn het bezoeken meer dan waard.

 

VAKANTIE IN PAYS DE LA LOIRE

De steden Angers en Saumur mogen niet worden vergeten tijdens je vakantie Pays de la Loire. In Angers kun je de Saint Maurice kathedraal en het Maison d’Adam bezoeken. De stad Saumur staat bekend om het kasteel van Saumur dat in de 14e en 15e eeuw het kasteel van de hertogen van Anjou was en om de paardensport; hier vind je de beroemde Nationale Franse Paardrijschool ‘Le Cadre Noir’.

Een unieke belevenis is de autorace 24 uur van Le Mans, een van de grootste races ter wereld. Deze race wordt sinds 1923 gehouden op het 13,65 km lange Circuit de la Sarthe in Le Mans en het doel is om in 24 uur zo veel mogelijk ronden te rijden.