Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Normandië - Vakantiehuisjes Manche

Zon, zee, strand en historie: welkom in La Manche. Een heerlijke vakantieplek, weg van de drukte van de grote steden en voor iedereen die houdt van varen, wandelen, lekker eten en kastelen bezoeken. La Manche is een groen en aangenaam stukje Normandië, grenzend aan het kanaal met tal van interessante bezienswaardigheden.

La Manche heeft meer dan 350 kilometer kustlijn. Met uitgestrekte zandstranden, ruwe rotswanden en grillige landtongen is dit een ideale plek voor strandliefhebbers. De gezellige badplaatsen Coutances, Agon-Coutainville en Granville zijn een bezoekje meer dan waard. Net als de levendige havensteden Portbail en Goury, waar de vissersbootjes bij eb droog liggen in bonte kleuren. Port Racine is het kleinste haventje van Frankrijk en zonder meer ook het meest pittoreske. Geliefd bij zowel vissers, vakantiegangers en de lokale bevolking.

De hoofdstad van La manche is Saint-Lô, vooral bekend om zijn nationale paardenstoeterij. Hoewel Saint-Lô erg geleden heeft onder de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, is het nog steeds een leuke stad om te bezoeken. Met mooie pleinen, winkeltjes restaurants, de invasiestranden en monumenten ter nagedachtenis aan de oorlog. Een prima plek voor een heerlijke vakantie in La Manche.

Vakantiehuis in La Manche

Tijdens een vakantie in La Manche mag een bezoek aan het beroemdste bouwwerk van Normandië niet ontbreken. De Mont Saint-Michel ligt op een rots in de zee en trekt al eeuwenlang ontelbare toeristen en pelgrims. Oorspronkelijk kon met het schiereiland alleen bereiken met eb en was het omringd met water bij vloed maar tegenwoordig loopt er een weg naartoe. De stad Avranches ligt op een heuvel vlakbij de Mont Saint-Michel. Vanuit haar vroegere kloostertuin boordevol exotische bloemen heb je vanuit hier een schitterend uitzicht op de schilderachtige baai.

Een indrukwekkende bezienswaardigheid is Utah Beach. Gelegen aan de noordoostelijke kust van het schiereiland Cotentin maakt het deel uit van de kustlijn van Basse Normandië. Op D-Day, 6 juni 1944, was dit strand het decor van de slag om Normandië: een ingrijpende gebeurtenis in de Franse geschiedenis.

In het noordelijkste puntje van Basse Normandië ligt de bruisende havenstad Cherbourg. Hier maakte de Titanic een eeuw geleden zijn eerste stop. De stad leent zich uitstekend voor een dagje weg met de kinderen. Bezoek het Cité de la Mer, hier is de oceaan in enorme waterbassins nagebouwd waar kinderen de vissen en andere zeedieren kunnen aanraken. In Cherbourg is ook het Musée de la Libération gevestigd.