Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Normandië - Vakantiehuisjes Seine-Maritme

Wil je genieten van een mooi stukje Frankrijk? Kies dan voor het departement Seine-Maritime, gelegen in het noordelijkste gedeelte van Normandië en een aantrekkelijk vakantiegebied voor jong en oud. De kust van dit departement wordt gekenmerkt door de beroemde witte krijtrotsen die tot de hoogste krijtrotsen van Europa behoren!

Seine-Maritime biedt een perfecte afwisseling tussen het ondernemen van activiteiten en ontspanning. Zo kun je deze streek prima wandelend of per fiets verkennen. Er zijn veel fietspaden en uitgezette fiets- en wandelroutes te vinden, waardoor je de veelzijdigheid van deze streek kunt ontdekken.

 

Vakantie in Seine-Maritime

De schilderachtige badplaats Dieppe, met zijn pittoreske vissershaven, is een ideale plek om te genieten van een onvergetelijk uitzicht over de beroemde kliffenkust. Hiert waan je jezelf als een ‘God in Frankrijk’.

Ook het liefelijke badplaatsje Etretat is meer dan de moeite waard. Je vindt hier indrukwekkende kalkrotsen die hoog boven de zee uit rijzen en vanaf de rotskust heb je een waanzinnig uitzicht.

In Le Tréport, de noordelijkste badplaats van Normandië, kun je de hoogste kliffen van Europa bewonderen.

 

Vakantiehuis in Seine-Maritime

De culturele hoofdstad Rouen ligt in de vallei van de Seine en is na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog opnieuw opgebouwd.. Hier kun je de Gotische kathedraal in deze oude stad eigenlijk niet overslaan. De kathedraal behoort tot een van de mooiste heilige bouwwerken van Frankrijk. Je vindt hier schilderachtige straatjes, een historisch stadscentrum en niet vergeten de gotische klokkentoren ‘Le Gros Horloge’. Op het oude marktplein vind je het statige monument van Jeanne d’Arc, de nationale heldin van Frankrijk.

Lekker wandelen langs de oevers van de Seine kun je ten westen van Rouen, in natuurpark Bouckles de la Seine, grenzend aan het departement Eure. Ook kun je hier prachtige kastelen en abdijen bezoeken. Met het hele gezin actief zijn? Ga dan naar Le Lac de Caniel. Hier vind je een groot aanbod van activiteiten, zoals waterfietsen, een (zomer) rodelbaan, waterskiën, minigolf, bowlen en voor de kleinere kinderen een speeltuin.