Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Normandië - Vakantiehuisjes Calvados

Calvados; waar hoge kliffen, rustgevende duinen, de invasiestranden en de kustlijn de boventoon voeren. Het departement kent vele gezichten en de talrijke artistieke en culturele bezienswaardigheden getuigen van de indrukwekkende geschiedenis. Wanneer ga je op vakantie naar Normandië?

De kustlijn van Calvados strekt zich uit van de havensteden Honfleur tot aan Grandcamp-Maisy en kenmerkt zich door de diversiteit aan landschappen. Een van de meest belangrijkste bezienswaardigheden langs de kust zijn de imposante witte krijtrotsen tussen Luc-sur-Mer en Trouville. De duinen in de laaggelegen kustgebieden nodigen je uit voor een stevige wandeling langs de kust van Normandië.

Naast de pracht die de stranden te bieden hebben, vertellen dezelfde stranden een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de Slag om Normandië waren de invasiestranden het schouwspel van een gigantische strijd. Deze oorlog, die op D-Day 6 juni 1944 losbarstte, heeft diepe sporen achtergelaten maar heeft ook voor indrukwekkende bezienswaardigheden gezorgd.

 

Vakantiehuis in Calvados

Een leuke tip is een bezoek aan een van de vele pittoreske havenstadjes die Calvados rijk is. Honfleur is hier een mooi voorbeeld van, niet voor niets is dit het meest geschilderde havenstadje van Normandië. Vanuit je vakantiehuis in Calvados bezoek je deze bruisende havenstad, gelegen tussen de groene heuvels. Laat je betoveren door authenticiteit en charme. Naast de prachtige haven, zijn de smalle straatjes met vakwerkhuizen en stadswijken als L’Enclos en Faubourg Sainte-Catherine echte aanraders.

In Grandcamp-Maisy geniet je van de lekkerste Sint-Jakobsschelpen van Normandië en van de typische Franse sfeer. Hier lijkt het alsof de tijd even stil heeft gestaan. Het pittoreske haventje is zonder twijfel een van de leukste bezienswaardigheden van dit dorpje. In het ‘oesterdorp van Normandië’, Ouistreham, bekijkt je de veertig meter hoge vuurtoren en zie je hoe vissersbootjes vreedzaam dobberen op de golven van het Kanaal. Spreid je badlaken uit op het heerlijke zandstrand en geniet van een dagje aan de kust van Normandië.

 

Vakantiewoning in Calvados

De groene en bloeiende stad Caen is gelegen tussen land en zee en heeft talloze interessante oude en nieuwe bezienswaardigheden. Hoogtepunten zijn hier het Abbaye aux Hommes en het Abbaye-aux-Dames,  het straatje Rue Vagueux, de haven van Caen en het musée de Normandie. In het stadje Bayeux breng je beslist een bezoek aan het ‘Tapijt van Bayeux’. Dit is een eeuwenoud borduurwerk van 70 meter lang en is gemaakt in de 11e eeuw. 

Tijdens je vakantie in Calvados zult je je geen moment vervelen!