Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Bretagne - Vakantiehuisjes Morbihan

Morbihan ligt in het zuiden van Bretagne en kenmerkt zich door prachtige landschappen, pittoreske plaatsjes en eeuwenoude goed bewaarde schatten. In het binnenland van Morbihan vind je zacht glooiende heuvels, waar je heerlijk kunt wandelen. Nog zo'n schitterende plek om tot rust te komen en te genieten van de ongerepte natuur, is de heide van Lanvaux. Een prachtig natuurgebied met gevarieerde flora en fauna, boseilandjes en wandelpaden langs kapelletjes en interessante bezienswaardigheden van Morbihan.

Ga je naar de zuidkust, dan kom je in het toeristische gedeelte: de Golfe du Morbihan. Een baai met meer dan 40 eilandjes, ieder met een eigen karakter en bijzonderheden. Bijna alle eilanden zijn bewoond en met verschillende veerdiensten kun je deze juweeltjes bezoeken. Bij eb kun je te voet de oversteek maken naar Ile de Berder en op Ile de Gavrinis bewonder je het stenen monument Cairn de Gavrinis. Breng vooral ook een bezoek aan Ile aux Moines: het grootste en meest bosrijke eiland van de baai met een oud centrum, smalle straatjes en typische vissershuizen. 

Vakantiehuis in Morbihan

Op het vasteland van Morbihan ligt het populaire Carnac. Dit kleine maar drukke stadje dankt zijn bekendheid aan prehistorische monumenten. Je vindt er dolmens en tumuli in overvloed en maar liefst 3000 menhirs (stenen afkomstig van prehistorische volken). Een indrukwekkende bezienswaardigheid. In Carnac zijn het ‘Musée préhistorique’, met een schat aan prehistorische verzamelingen, en de Saint-Corné kerk interessante bezienswaardigheden. Daarnaast kun je heerlijk eten in een van de vele restaurantjes, een cocktail drinken in een gezellige bar en een gokje wagen in het casino. Sportievelingen kunnen onder andere paardrijden, surfen, kiten of klimmen en klauteren in het ‘Forêt Adrenaline’.

Als je een dagje naar het strand wilt, is Carnac-Plage een ideale bestemming. Er heerst een aangenaam klimaat en met de meeste zonuren van Bretagne hoef je alleen nog maar je handdoek uit te spreiden op het warme zand.

Vannes, de 2000 jaar oude hoofdstad van Morbihan, is een bezoekje meer dan waard. Deze oude vestingstad heeft een historisch centrum en is rijk aan natuurlijk erfgoed. Je vindt er prachtige vakwerkhuizen, een gezellige jachthaven en ieder jaar in juli wordt er een groot festival gehouden, het ‘Fêtes Historiques’. Vergeet ook niet om de Saint Pierre kathedraal en het belangrijke ´Place des Lices´ te bezoeken.

Vakantie in Morbihan

Nog zo´n aanrader is het mooie stadje Pontivy, met het imposante, middeleeuwse kasteel van Rohan en smalle straatjes met oude gevels en vakwerkhuizen. Je kijkt je ogen uit! Wil je weten hoe het er uit zag in de Middeleeuwen? Op ongeveer 15 kilometer van Pontivy is in Melrand een middeleeuws dorp nagebouwd met huisjes, tuinen, een smederij en nog veel meer. Vooral voor de kinderen is dit een leuk uitje! De kids kunnen zich ook uitstekend vermaken in het Labyrinthe du Corsaire: een groot, natuurlijk doolhof.

Rochefort-en-Terre is een bloemendorp, met enn gezellig plein en talloze boetiekjes, galerieën en winkels. Het meertje van Moulin Neuf is een uitstekend startpunt voor een wandeling door het dorp, waar je onderweg het kasteel van Roche-en-Terre kunt bezichtigen.