Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Bretagne - Vakantiehuisjes Finistère

In het westen van Bretagne ligt het departement Finistère, hier vertellen land, de kust en de zee hun eigen verhaal. Het kan er druk zijn op de uitgestrekte zandstranden en stil op de hoog boven de oceaan uitstekende landtong van Le Raz. Finistère wordt aan drie zijden weergeven door zee, dit maakt het tot een ideale locatie voor een heerlijke strandvakantie.

De prachtige natuur die de overgang van land naar zee markeert, is op zijn mooist tussen de baai van Douarnezez en de open haven van Brest. De kust met zijn rotspartijen en kliffen is onderdeel van het regionale natuurpark Armorica, dat grenst aan het departement Côte d'Armor. Een park met talloze paden die uitnodigen tot wandelen en gidsen die bereid zijn om enthousiast te vertellen over de omgeving.

 

Op vakantie in Finistère: pure magie!

Het departement Finistère laat zich het sterkst beleven tijdens een rondvaart of zeiltocht langs de eilanden van Batz, Ouessant, Molène, Seine en de archipel van Glénan. Deze laatste wordt door zijn exotische uitstraling met parelwitte stranden en kristalhelder water ook wel de Seychellen van Bretagne genoemd. Wie meer wil weten over het leven onder de zeespiegel is in Océanopolis bij Brest aan het juiste adres: een enorm zeeaquarium waar men de zee door ogen van wetenschappers ontdekt. Een leuk themapark voor jong en oud.

Wie wil ontspannen en van de zon wil genieten, doet er goed aan om de ‘Bretonse Rivièra’ te bezoeken. Hier liggen beroemde badplaatsen zoals Bénodet, Fouesnant-les-Glénan, en La Forêt-Fouesnant. Het is hier heerlijk toeven op de brede zandstranden en in de diepblauwe zee. De pijnbomen bieden beschutting tegen de zon en de restaurants en crêperies zijn rijk aanwezig. Wat restaurants betreft, is Finistère sowieso goed bedeeld. In alle restaurants staat wel een gerecht op de kaart met sardines. Chiquer vis eten kan ook: de zeebaars uit de streek is fameus en de Bretonse kreeft en oesters horen bij de lokale eetcultuur als de talrijke vuurtorens bij de kilometerslange kustlijn.

 

Vanuit een vakantiehuis in Finistère

De liefhebber van kunst, cultuur en architectuur haalt zijn hart op in Quimper, de hoofdstad van Finistère. Door de ligging aan de samenstroming van twee rivieren wemelt het in de stad van de romantische voetgangersbruggetjes. In Quimper zijn de Place Saint-Cortin met de imposante kathedraal Saint-Corentin en het Musée d’Art Breton en Musée des Beaux-Arts absolute hoogtepunten.

Een bezoek aan Finistère is niet compleet zonder de mysterieuze megalieten (menhirs) van Lagatjar gezien te hebben. Ook de toren van Vauban, de brug van Térénez en het schilderachtige havenplaatsje Pont-Aven horen op het programma. Wie van legendes houdt en de Keltische magie wil ‘voelen’ moet zeker een bezoek brengen aan de bossen van Huelgoat, waar iedere rotsformatie, grot en bron zijn eigen Bretonse naam heeft en verhaal vertelt.