Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Bretagne - Vakantiehuisjes Ille-et-Vilaine

Ille-et-Vilaine is onderverdeeld in de arrondissementen Rennes, Fougères, Redon en Saint-Malo. De kustlijn van ongeveer 110 kilometer is rustiger en minder gekarteld dan de overige delen van Bretagne en hoort bij de indrukwekkende smaragdkust, ook wel bekend als de Côte d’Emeraude. Deze trekt zich uit van Cancale tot aan Cap Fréhel in Côtes-d'Armor.

Het is een heerlijke plek om een vakantie met uw gezin door te brengen en de omgeving rond het sfeervolle plaatsje Cancale is prachtig. Cancale staat bekend om zijn oesters en mosselen en hier is het een komen en gaan van bootjes en het werk van de oesterkwekers zorgt voor levendigheid in de haven en op de kades.

 

Vakantiehuis Ille-et-Vilaine

De kunst- en geschiedenisstad Rennes is de hoofdstad van Bretagne, maar ook van het departement Ille-et-Vilaine. Het is qua inwoners de tiende stad van Frankrijk en hier ontdekt je de prachtige bouwkunst van de middeleeuwen over de renaissance tot classicistisch. Onderweg kom je langs schitterende oude huizen en het historische centrum voorziet je van typische pleinen en gezellige terrassen en restaurants. Bijzondere bezienswaardigheden in deze oude en veelzijdige stad zijn onder meer de Portes Mordelaises, de Saint-Pierrekathedraal en het Le Champ-Jacquetplein met oude huizen en pittoreske straatjes. Maar ook het Stadhuisplein, het plein van het Parlement van Bretagne en de oude Handelsbeurs op de Place de la République zijn meer dan de moeite waard.

De middeleeuwse stad Fougères ligt aan de oevers van de rivier de Nançon en bezit een groot cultureel erfgoed. Trekpleisters zijn onder meer Le quartier du Marchix, Rue de Tanneurs en het landgoed Place a Briande, maar het hoogtepunt in deze stad is toch wel het Château Fougères. Dit indrukwekkende kasteel is gebouwd op een rots en deze had vroeger een militaire rol en controleerde de landgrenzen van het hertogdom Bretagne. Het kasteel biedt een schitterend uitzicht over de belangrijkste verbindingswegen tussen Normandië en Bretagne.

 

Vakantie Ille-et-Vilaine

Ook de historische stad Redon is rijk aan erfgoed. Hier breng je een bezoek aan de abdij Saint-Sauveur, deze abdij was een van de grootste abdijen in Bretagne ten tijden van de middeleeuwen. Wandel door de historische straatjes met vakwerkhuizen en het klooster van Calvairiennes. In de stad Redon ligt ook een oude haven, deze wordt doorkruist door het kanaal Nantes – Brest. Een bezoek aan het museum van de binnenvaart leer je meer over de geschiedenis en het leven van tegenwoordig van de zeelieden of over de werking van de kanalen.

De levendige en authentieke kustplaats Saint-Malo is vooral in de zomer druk en hier is altijd wel iets te doen. Je kunt een prachtige stadswandeling maken over de beroemde 12eeuwse stadswallen en op de gezellige terrassen zult u een fijne tijd beleven. In 1944 werd het plaatsje zo goed als verwoest maar hier is weinig van terug te zien. De stadswallen bleven ongeschonden tijdens WO2 in 1944 en vanaf hier heb je een schitterend panoramisch uitzicht. Interessante bezienswaardigheden van Saint-Malo zijn onder meer het kasteel van Saint-Malo, de kathedraal Saint-Vincent, het graf van Chateaubriand op het eiland Ile de Grand Bé en in de nabije omgeving de Mont Saint-Michel.