Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Ile-de-France - Vakantiehuisjes Yvelines

Op nog geen uur rijden van Parijs, grenzend aan Hauts-de-Seine, ligt het koninklijke departement Yvelines. Hier vind je de mooiste kastelen van Frankrijk en prachtige kasteeltuinen. Of geniet van de uitgestrekte en ongerepte natuur over de vele wandelpaden die dit groene departement rijk is. Niet voor niets dankt dit departement zijn naam aan het oude bos van Yveline waarvan het huidige bosgebied bij Rambouillet een overblijfsel is.

 

Ontdek koninklijke kastelen

Dompel jezelf onder in de Franse geschiedenis door een bezoek te brengen aan de kastelen van Yvelines. Een absolute must daarbij is die van Versailles. Het is niet alleen een van de bekendste, maar met zijn 700 kamers en ruim 2500 vensters zeker ook een van de meest spectaculaire kastelen ter wereld. Treed in de voetsporen van de Zonnekoning, Lodewijk XIV, en verwonder je over al het pracht en praal dat hij in het immense kasteel liet aanbrengen. Of wandel door het koninklijke park vol klassieke standbeelden, fonteinen, waterpartijen en struiken. Een lust voor het oog! Ook andere prachtige chateaus zijn het bezoeken meer dan waard, zoals de kastelen van Monte-Cristo en Saint-Germain-en-Laye.

Wil je nog meer indrukwekkende of romantische tuinen ontdekken? Maak dan zeker een uitstapje naar het naburige Essonne dat ook wel de geheime tuin van Île-de-France wordt genoemd.

 

Bezoek Le Corbusier

Tijdens je vakantie in Yvelines mag een bezoekje aan Villa Savoye zeker niet ontbreken. Deze witte villa op palen, gebouwd in 1930, wordt gezien als een van de meesterwerken van de beroemde architect Le Corbusier.  

Geniet van al het groen

Wist je dat Yvelines ook wel de groene long van Île-de-France wordt genoemd? Dit departement bestaat namelijk voor 30% uit bossen waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en ruiteren, net als in het naburige departement Val d’Oise. Ontdek het prachtige woudmassief van Rambouillet waar wilde dieren zoals hertenbokken, hinden, oerossen en everzwijnen opgroeien in hun natuurlijke omgeving die je onder meer kunt aanschouwen vanuit de vele uitzichttorens. Of bezoek het uitgestrekte Regionaal Natuurpark de Chevreuse-vallei waar je niet alleen heerlijk kunt wandelen over de vele wandelpaden die dit afwisselende natuurpark te bieden heeft, maar waar voor de cultuurliefhebber ook het nodige valt te ontdekken, zoals de kastelen van Breteuil en Dampierre of de abdij van Vaux de Cernay.

Nog een aanrader, zeker voor gezinnen met kinderen, is France Miniature in Elancourt; een prachtig recreatiepark in de vorm van de kaart van Frankrijk waar je binnen een dag de highlights van Frankrijk hebt gezien. In miniatuurvorm dan.

Kortom: In Yvelines is er voor ieder wat wils!