Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Ile-de-France - Vakantiehuisjes Hauts-de-Seine

Ten westen van Parijs ligt het departement van Hauts-de-Seine dat samen met twee andere kleine departementen Seine-Saint-Denis en Val-de-Marne een ring rond Parijs vormen; de Petite Couronne, oftewel de kleine kroon. Met zijn ruim 1,6 miljoen inwoners op een oppervlakte van 176 km2 is het een van de meest dichtbevolkte departementen van Frankrijk. Het gebied is vooral beroemd vanwege de moderne zakenwijk La Défense. Maar wist je dat Hauts-de-Seine ook een groene regio is met prachtige bossen en tuinen en waar natuur en geschiedenis elkaar afwisselen? En dat terwijl je binnen een paar minuten in het historische centrum van de Stad van het Licht bent.

Ontdek La Défense

Vanaf de Arc d’Triomphe zie je het waanzinnige kantorenpark La Défense, de belangrijkste zakenwijk van Parijs. Hier staan de hoogste en modernste gebouwen van de stad, zoals de 179 meter hoge GAN toren. Een must voor liefhebbers van hedendaagse architectuur. Het bekendste gebouw in de wijk is La Grande Arche, De Grote Boog, een moderne versie van de Arc de Triomphe die oud-president Mitterand liet bouwen. Hoewel sommigen zeggen dat het meer weg heeft van een holle kubus dan een triomfboog, is Grande Arche tegenwoordig hét beeldmerk van de wijk. Tip: laat je met een lift meevoeren naar de top van de boog en geniet van de geweldige panorama’s over Parijs. Een unieke ervaring!

Historie in het groen

Wissel de hectiek van Parijs eens af met de serene rust van de natuur in deze regio en ontdek prachtig historische gebouwen in het groen. Heel bijzonder is het kasteel van Malmaison, de woning van het beroemde keizerlijke koppel Napoleon en Joséphine. Wandel door het kasteel en ga vervolgens picknicken in het Parc de Bois-Préau; de sprookjesachtige tuin van keizerin Joséphine die de Engelse stijl voortreffelijk heeft weten te behouden. Onder de tweehonderdjarige bomen is het heerlijk toeven.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele parken en bossen die Hauts-de-Seine rijk is. Het is heerlijk wandelen of joggen over de vele paden in het groen en langs de oevers van de Seine. Het bos van Meudon met maar liefst 1200 hectare aan natuurschoon en het Saint-Cloud park met zijn bossen, lanen en siertuinen met waterpartijen zijn daar mooie voorbeelden van.

Ervaar de stad én de groene natuur in Hauts-de-Seine!