Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Ile-de-France - Vakantiehuisjes Essonne

In de regio Île-de-France ligt Essonne, het natuurrijke departement met afwisselende landschappen van wouden, valleien, waterlopen en vlaktes dat onder meer naast koninklijk Yvelines ligt. Ontdek de mooiste parken en de meest romantische tuinen waar je heerlijk kunt wandelen. Niet voor niets wordt Essonne ook wel ‘de geheime tuin van Île-de-France’ genoemd. Maar er valt nog veel meer te ontdekken tijdens een vakantie in deze regio. De cultuurliefhebber komt hier goed aan zijn trekken, want dit departement herbergt heel wat bijzondere culturele en historische pareltjes.

 

Ontdek de geheime tuin van Île-de-France

Essonne is een waar paradijs. En niet alleen voor de tuinliefhebber. Het departement omvat tal van indrukwekkende tuinen die je in vervoering zullen brengen. Bezoek vooral de Renaissancetuin bij het kasteel van Courances die als de mooiste tuin van Frankrijk wordt gezien met zijn 14 bronnen en 17 waterpartijen waarin het kasteel schitterend weerkaatst.  Strijk vervolgens neer bij het theehuis met uitzicht op de Japanse tuin die hier ook te vinden is. Op en top genieten! Andere aanraders zijn onder meer het romantische park van Courson en de tuinen bij het kasteel van Saint-Jean de Beauregard; een opmerkelijke Franse bloementuin, uniek vanwege zijn diverse en zeldzame planten.

 

Mix van rijke historie en hedendaagse kunst

Op cultureel en historisch gebied valt er ook heel wat te ontdekken. Naast eeuwenoude kastelen vind je hier onder meer het Domein van Chamarande. Op dit immense landgoed van 98 hectare vind je niet alleen de grootste openbare tuin met in het centrum een 17de-eeuwse kasteel, maar is ook het artistieke en culturele centrum van Essonne neergestreken waar onder meer kunstexposities, concerten en shows plaatsvinden. Een bijzondere mix van rijke historie en hedendaagse kunst.

Tijdens je vakantie mogen de plaatsen Dourdan en Milly-la-Forêt ook zeker niet worden vergeten. Proef de middeleeuwse sfeer in het  stadje Dourdan en bezoek onder meer de oude markthal en de Saint-Germain l’Auxerroiskerk uit de 13de eeuw. Of wandel door het pittoreske Milly-la-Forêt. Hier vind je naast middeleeuwse bouwwerken, het Jean Cocteauhuis en de Cyclop. En wie houdt van moderne architectuur moet zeker een bezoekje brengen aan de hoofdstad van Essonne; Évry. In deze groene stad vind je onder meer de Résurrection Saint-Corbinienkathedraal. De enige kathedraal in Frankrijk die in de 20ste eeuw is gebouwd, valt zeker op vanwege zijn moderne en ongewone bouwstijl.

 

Verken het Regionale Natuurpark

Meer dan bijzonder is ook het Regionale Natuurpark van de Gâtinais Français dat zich over de departementen Essonne en Seine-et-Marne uitstrekt. Ervaar het ‘land van de duizend open plekken en de zandsteen’ door het natuurpark te voet, te paard of per fiets te verkennen. Vergeet onderweg niet te proeven van lokale lekkernijen, zoals de pepermunt van Milly-la-Forêt, de honing van Gâtinais en het Johanniquebier, een verfrissend witbier met lichte honingsmaak uit Orléans waarvan de honing van Gâtinais afkomstig is. Proost!