Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Ile-de-France - Vakantiehuisjes Seine-Saint-Denis

Een paar kilometer ten noorden van Parijs ligt Seine-Saint-Denis. Dit innemende departement heeft alles in zich voor een verrassend aangename vakantie. Verken de atypische, maar populaire en gezellige stedelijke buitenwijken van hartje Parijs. Ontdek bedevaartsoorden, het levendige culturele leven, straatkunstfresco’s of slenter langs de oevers van de kanalen of in een van de natuurrijke parken in dit veelzijdige departement.

 

Ontdek oude en nieuwe bedevaartsoorden

Wie op vakantie gaat naar Seine-Saint-Denis moet beslist een bezoek brengen aan Saint-Denis. Deze stad, vernoemt naar de patroonheilige van Frankrijk, herbergt onder meer de Saint-Denisbasiliek, een gotisch meesterwerk en is de begraafplaats van vrijwel alle Franse koningen. Zo’n 75 koningen en koninginnen, waaronder de bekende Marie Antoinette, liggen hier begraven! De prachtige grafsculpturen zijn een lust voor het oog. Vergeet ook zeker niet het voor velen ‘nieuwe’ bedevaartsoord, het Stade de France, te bezoeken. Ontdek de moderne architectuur van hét stadium van Frankrijk, ervaar de beroemde toegang tot het grasveld en waan je even een voetbalheld of superster.

 

Onderneem ongewone activiteiten

Als je een aantal ongewone maar gezellige activiteiten in de regio wilt ondernemen dan zijn de vlooienmarkt van Saint-Ouen en Parc de la Villette zeker niet te missen. Geniet van de grootste antiekmarkt van Europa die zich uitstrekt over een enorm labyrint van steegjes, het walhalla voor koopjesjagers en winkelliefhebbers. Ontdek het immense Parc de la Villette, vroeger de plek van het Parijse slachthuis en tegenwoordig het toneel voor cultuur, kunst, wetenschap en muziek. Beleef het innovatieve stadspark en bezoek een van de vele evenementen, de Géode waar films op gigantische schermen worden vertoond of het wetenschapsmuseum. Nog een aanrader zijn de vele straatkunstfresco’s, oftewel de post-graffiti, die in Seine-Saint-Denis te vinden zijn. De ‘Greeters’, enthousiaste inwoners die je kunnen rondleiden door authentiek Seine-Saint-Denis, laten die je graag zien. Vlieg overigens ook even het luchtvaartmuseum in en stap eens in een heuse Concorde of Boeing 747.

 

Beleef de natuur

Wie van natuur houdt, komt hier ook zeker aan zijn trekken. Zo staat de stad Aulnay-sous-Bois bekend om zijn groene parken, zoals het stadspark Robert Ballanger dat een prachtig uitzicht heeft op onder meer de Eifeltoren. Breng een bezoekje aan het pittoreske Neuilly-sur-Marne, een stadje op de grens van Seine-et-Marne en Val-de-Marne, waar je aan de charmante oevers van de Marne of in de groene parken heerlijk kunt wandelen. Of ervaar de natuur en haar omgeving eens vanaf het water en vaar met een cruise over de kanalen van de Ourcq, Saint-Denis of Saint-Martin. Het is hier allemaal mogelijk.