Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Ile-de-France - Vakantiehuisjes Val-de-Marne

 

Val-de-Marne is een verrassend veelzijdig departement. Ontdek het hart van het gebied: wandel langs de oevers van de Marne en waag een dansje bij een van de beroemde tavernes van weleer. Dompel jezelf onder in de wereld van de hedendaagse kunst in een van de bijzondere musea die dit gebied rijk is. Vergeet ook niet bijzondere steden zoals Vincennes en zijn koninklijk kasteel te bezoeken. Dat maakt deze onvergetelijke vakantie compleet.

 

Ontdek het water

In het departement, gelegen in de buitenwijken van Parijs, is verrassend veel natuur te ontdekken, vooral aan de randen van de Marne. Hier vind je de beroemde Marne-lussen waar je vanaf de oevers niet alleen kunt genieten van eilanden in de rivier die onderdeel uitmaken van een natuurreservaat, maar waar je ook het rijke architectonische erfgoed kunt ontdekken. Bewonder al wandelend of fietsend de fraaiste villa’s die vooral in Art Deco- en Art Nouveaustijl zijn gebouwd. Tip: stop ook zeker in een van de authentieke tavernes die je tegenkomt. Hier werd tijdens de belle époque geluncht, gedanst en gezwommen. Geniet van de gemoedelijke sfeer waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en bestel friture de goujons; een typisch streekgerecht van gefrituurde riviervisjes. Een ware belevenis!

 

Volop kunst

Museum- en kunstliefhebbers komen in Val-de-Marne beslist aan hun trekken. Ontdek de MAC/VAL in Vitry-sur-Seine, een museum voor hedendaagse kunst, waar je kunstwerken van beroemde artiesten zoals Boltanski en Soulages kunt bewonderen. Ook liefhebbers van straatkunst zijn hier aan het juiste adres. Kunstenaars van over de hele wereld komen naar deze en andere steden in de regio om hun straatkunst te etaleren. Alsof je in een openluchtmuseum loopt. Andere must-sees zijn het Fragonard Museum, een rariteitenkabinet, en het interactieve museum Exploradrome.

 

Koninklijk genieten

Een aanrader voor kinderen is het PlayMobil Funpark in de plaats Fresnes. Ze kunnen een kasteel beklimmen, aan boord van een schip gaan of met Rico (de PlayMobil pop) op de foto. Het park bestaat uit twaalf verschillende terreinen en heeft enorme decors,  een dag vol plezier gegarandeerd.

Meer dan bijzonder is ook de stad Vincennes met zijn koninklijk kasteel gelegen aan de rand van het grootste park van Parijs; Bois de Vincennes. Bezoek het middeleeuwse kasteel met zijn hoge burchttoren. Via de beroemde Gouden Poort, Porte Dorée, betreed je het enorme park van 995 hectare. Dwaal eindeloos door de tropische tuin, ruik de meest geurige bloemen in het bloemenpark of ontdek exotische dieren in het dierenpark ‘Parc Zoologique de Paris’. En wie graag een gokje wil wagen, kan zijn hart ophalen op de renbaan hippodrome de Paris-Vincennes waar ook prestigieuze paardenrennen worden gehouden.

 

Kortom: er valt heel wat te beleven in veelzijdig Val-de-Marne.