Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Moselle

De Moselle is vernoemd naar de rivier de Moselle en wordt gekenmerkt door mooie, licht heuvelachtige landschappen en kleurrijke stadjes en dorpjes. Je zult ontgetwijfeld een heerlijke vakantie beleven in de Moselle, er is aan iedereen gedacht. Of je nu houdt van kunst, cultuur, natuur, watersport of geschiedenis: in de Moselle zul je je niet snel vervelen!

Vakantie in Moselle

De stad Metz, gelegen aan de Autoroute du Soleil, is de hoofdstad van het departement. Metz wordt omringd door tuinen en is bestrooid met vijvers, een heerlijke locatie om te wandelen. De stad wordt ook wel de tweede lichtstad van Frankrijk genoemd en is een bezoek meer dan waard. De drieduizend jaar oude stad combineert moderne kunst met overblijfselen uit de oudheid. Pompidou-Metz, het Arsenaal en Le Centre moet je gezien hebben. Daarnaast zijn het opera theater, de nieuwe tempel, het Saint-Louis plein en de gotische kathedraal Saint-Étienne aanraders. Deze laatste wordt geroemd vanwege de schitterende glas-in-lood ramen.

Een wandeling door de middeleeuwse wijk Outre-Seille neemt je mee terug in de tijd. Je vindt hier bijzondere winkeltjes van ambachtslieden en antiekhandelaren. Leuk voor als je op zoek bent naar een leuke souvenir voor thuis. Slenter door karakteristieke straatjes en vergeet vooral niet te genieten van al het moois om je heen.

Op nog geen 20 km afstand van Metz ligt het pretparc Walygator Parc. Een leuk uitstapje voor jong én oud met 41 attracties waaronder duizelingwekkende achterbanen, thrill rides en waterglijbanen. Nog zo’n leuk familie-uitstapje is het Parc Zoologique d'Amnéville. Dit een een van de grootste en best bezochte dierenparken van Frankrijk en staat boordevol vertier. Zo kom je oog in oog te staan met Siberische tijgers, panters, leeuwen, lyxen, wolven ijsberen en nog veel meer!