Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Meurthe-et-Moselle

Bijzondere historie en rijkelijke cultuur zorgen in de dorpen en steden in Meurthe-et-Moselle voor een ware cultuurtrip. Maar dat is lang niet alles. Meurthe-et-Moselle herbergt talloze evenementen, outdoor activiteiten en is een paradijs voor ontspanning en plezier. Het departement is gelegen in Lotharingen en is vernoemd naar de twee rivieren die door het gebied stromen: de Meurthe en de Moselle.

Het departement wordt gezien als een van de meest beboste departementen in het land en is omringd door verschillende bijzondere gebieden. In het noorden bevindt zich Longwy, bekend om zijn aardewerk. Een ideaal vertrekpunt voor toeristische routes in de streek rond Pont-à-Mousson. Prachtige wijngaarden met exclusieve wijnen strekken zich uit rond Toul. Het zuiden van Meurthe-et-Moselle is rijk aan tal van groene zones, mooie kastelen en de welgekende heuvel Sion.

Op avontuur in de natuur

Meurthe-et-Moselle kent veel prachtige 18e-eeuwse gebouwen, en is dan ook een treffend voorbeeld van een barokstad in Frankrijk. Het departement biedt ook plek aan tal van natuurlijke plekjes, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Het landschap van Meurthe-et-Moselle is vriendelijk glooiend en bedekt met veel uitgestrekte bossen en talloze waterwegen. Het natuurpark van Lorraine biedt uitgebreide mogelijkheden tot ontspannen en inspannen op en rond het water. Echt op avontuur ga je in Aventure Parc, een avonturenpark in Badonviller. Bungeejumpen, vliegen of wandelen, het kan allemaal.

Talloze evenementen

Helemaal in het zuiden van het departement ligt het stadje Baccarat, een klein stadje met een grote naam. Baccarat heeft een wereldnaam op het gebied van kristal. De technieken waarmee dit bijzondere glas wordt vervaardigd zijn te zien in het Musée du Cristal. Meurthe-et-Moselle staat bekend om haar festivals en evenementen. Denk aan festiviteiten voor Saint-Nicolas, chatten met schrijvers bij Paper Place, lachen en huilen op het Italiaanse Filmfestival van Villerupt en outdoor opera. Toch blijft één festival het hoogtepunt van Lotharingen: Lorrain Mondial Air Ballon. ’s Werelds grootste ballonfestival dat 10 dagen lang duurt en om het jaar gehouden wordt. Op de oude airbase van Chambly is dit internationale evenement een absolute aanrader.

Velen kennen wel het beroemde Place Stanislas, het autovrije plein met de zwart met gouden hekken in het hart van Nancy, dat omringd wordt door barokke gebouwen uit de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast talloze musea, biedt de stad ook plek aan schitterende tuinen en parken, een weldadig rustpunt om alle indrukken even te kunnen verwerken met een van de vele gastronomische lekkernijen uit het departement.

Vakantiehuis Meurthe-et-Moselle

In de avond zijn er talloze activiteiten in Meurthe-et-Moselle. Zo is het Nationaal Opera van Lorraine zeker een bezoekje waard en kunt u een potje bowlen bij Magic Bowling in Nancy. Overdag is zwemmen bij het zwembad een mogelijkheid en is ook zeker het Aquarium museum in Nancy een tropische gebeurtenis met vissen en zeezoogdieren.

Onder het genot van een hapje en drankje is een vakantie in Meurthe-et-Moselle onvergetelijk. Prachtige streekproducten zoals bergamot, pruimen en macarons vormen de specialiteit van deze streek. De beroemde quiche Lorraine doet ieders hart bezwijken, terwijl ambachtelijk bier en toonaangevende wijnen zorgen voor het nodige drinkgenot.