Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

 

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee, ook wel bekend als Île de beauté, het eiland van de schoonheid. Het eiland kent een mediterraan klimaat waardoor er het hele jaar door heerlijk toeven is in een vakantiehuis op Corsica. Je vindt hier een gevarieerd landschap; een bergachtig binnenland met als hoogste punt de 2710 meter hoge Monte Cinto en een schitterende kustlijn met zandstranden en helderblauw zeewater. Een van de mooiste stranden vind je bij Porto, Cargèse en tussen Calvi en Île-Rousse, geniet hier op een drukbezocht strandje of op je eigen privé strandje.

 

VAKANTIE OP CORSICA

Als je er graag wat ziet van de omgeving, is het een aanrader om de steden Bastia en Ajaccio te bezoeken. Dit zijn de belangrijkste steden op Corsica en bieden talloze bezienswaardigheden, winkels en gezellige restaurantjes. De stad Bastia is de stad van de kunst en geschiedenis en ligt aan de de Cap Corse. Hier vind je middeleeuwse straatjes, versierde poorten en diverse barokke monumenten. In de hoofdstad van Corsica, Ajaccio, bezoek je het Bonaparte museum het voormalig geboortehuis van Napoleon.

Natuurliefhebbers zitten ook goed met een vakantiehuis Corsica. Het eiland bezit verschillende natuurgebieden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en de unieke flora en fauna zijn prachtig om te zien. Ontdek het zelf tijdens een stevige wandeling en ga op zoek naar de mooiste plekjes van het eiland. Bergbeklimmers kunnen hun sport uitoefenen in het Bavella Massief en voor de watersportliefhebber zijn er aan de kust tal van mogelijkheden om te surfen, kanoën, zeilen en diepzeeduiken.

 

VAKANTIEHUIS CORSICA

Op culinair gebied kent Corsica vele tradities en feesten die in ere worden gehouden. In maart wordt in Sainte-Lucie de Tallano het festival A Festa di l'Oliu Novi gehouden en in september het vijgenfeest. Vervolgens gaat men in december na de kastanjeoogst verder met het kastanjefeest in Bocognano de Feria di a Castagna. Geniet tijdens een vakantie in Corsica van lekkernijen als gedroogd ribstuk, rauwe ham, worsten en schapen- en geitenkazen. Aan de kust kunt je genieten van fruits de mer met mosselen, oesters, langoustines en slakken.