Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Corsica - Vakantiehuisjes Corse du Sud

Sommige mensen gaan graag op vakantie naar een zonnig eiland. Om lekker op het strand te liggen en watersporten te kunnen beoefenen. Anderen kiezen voor een trip naar een culturele bestemming, waarbij ze veel verschillende indrukken kunnen opdoen. De slimste onder hen combineren deze twee keuzes met elkaar. Door een vakantiehuis in Corse-du-Sud te boeken, komen alle vakantiewensen tegelijk uit!

Huur een vakantiehuis in het departement Corse-du-Sud en ervaar waarom dit deel van Corsica een geweldige bestemming is.

Strandvakantie in Corse-du-Sud

Liefhebbers van watersport zullen zich hier uitstekend vermaken. Corsica is immers een eiland dat bekend staat om zijn watersportmogelijkheden. Iedereen die van surfen houdt, beleeft hier een heerlijke vakantie. Vanuit een vakantiehuis dichtbij het strand is het maar een kleine moeite om de hele dag op het water bezig te zijn.

Iedereen die liever een deel van zijn vakantie onder water doorbrengt, is in Corse-du-Sud aan het juiste adres. Duikers kunnen hier eindeloos door het water dwalen en misschien zelfs kijken of ze helemaal tot op de bodem van de Middellandse Zee kunnen komen. Toch liever op of aan het water bezig zijn? Dat kan! Zwemmen, kiten, jetskiën en wakeboarden, het is hier allemaal mogelijk.

Ontdek dit deel van Corsica

Op cultureel gebied valt er ook heel wat te ontdekken. Zo is het geboortehuis van Napoleon te bezichtigen in de hoofdstad Ajaccio. Maar dat is nog lang niet het enige. De vuurtoren, de Citadel-pier, de haven en het grote plein zijn allemaal de moeite waard. Net als de citadel van Ajaccio en de kathedraal in renaissancestijl. De tweede stad van het departement is Porto-Vecchio. In het toeristische centrum en de bovenstad zijn heel wat culturele en historische bezienswaardigheden te vinden. Vlakbij zijn zelfs twee prehistorische overblijfselen gelegen. Vergeet ook het bastion en de Église St-Jean-Baptiste niet!

Meer dan bijzonder is de plaats Bonifacio, die op een steile rots van maar liefst 80 meter boven de zee ligt. De vestingmuren en de schitterende oude stad zijn absoluut niet te missen voor iedereen die naar Corse-du-Sud gaat. Doordat alles heel dicht op elkaar is gebouwd, is het een waar doolhof. Er is ook een kerk uit de 13e eeuw te vinden, die is gebouwd door de beroemde Tempeliers. In Sartène zijn diverse archeologische opgravingen te bezichtigen. Iedereen met een voorliefde voor oudheden zit hier dus goed. Net als wandelaars, want die kunnen de uitdaging aangaan met het 200 kilometer lange wandelpad GR20. Dit loopt van Haute-Corse naar Corse-du-Sud en de hele route heeft een prachtig uizicht op zee.

Op vakantie in Corse-du-Sud

Nog een aanrader tijdens een vakantie op dit mooie Franse eiland is een bezoek aan de dorpjes Piana en Ota. Beide hebben ze een bevolking van slechts een paar honderd inwoners, maar de dorpen zijn zo mooi dat ze het fotograferen waard zijn. Het zijn van die typische plaatjes die op ansichtkaarten afgedrukt worden. Dat is precies het uitzicht dat de huizen, bruggen, bossen en straatjes van deze dorpen op Zuid-Corsica verzorgen. Perfect geschikt voor een ieder die de schoonheid van het leven kan waarderen.

In het departement Corse-du-Sud is altijd een ideaal vakantiehuis te vinden. Maisonnera helpt daar graag bij!