Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Corsica - Vakantiehuisjes Haute Corse

De een is helemaal verslingerd aan culturele vakanties: oude gebouwen, musea, natuurgebieden, prachtige uitzichten… dat soort dingen. De ander vermaakt zich liever op het strand en in de zee. Wat zou het toch mooi zijn als deze beide soorten vakanties op de één of andere manier gecombineerd konden worden. Wacht eens even: een vakantiehuis in Haute-Corse biedt het beste van twee werelden!

Het noordelijke deel van het Franse eiland Corsica heeft veel te bieden voor iedereen die er op vakantie gaat. Dat is de reden dat veel Nederlanders hier hun vrije weken doorbrengen. Niet alleen in de zomervakantie, maar ook in andere delen van het jaar.

Vakantie vol water- en wandelsport

De kilometerslange kustlijn van het departement Haute-Corse biedt watersporters alle vrijheid. Surfen is zeer populair op het eiland, iedere surfer kan hier zijn of haar hart ophalen. Ook liefhebbers van het onderwaterleven zijn hier helemaal op hun plek. Zij kunnen in hun duikuitrusting een kijkje nemen onder de oppervlakte van het Middellandse Zeewater. Wie weet wat daar allemaal nog te zien is… Bovendien is dit de ideale plek voor canyoning, dus iedereen die avontuur zoekt, zit hier goed!

Verder is Corsica vooral bekend als hotspot voor fanatieke wandelaars. De GR20 hebben ze alleen hier, dit uitdagende wandelpad van 200 kilometer loopt van Haute-Corse naar Corse-du-Sud en biedt de hele weg uitzicht op zee. Dat is uniek voor deze route.

Corsica heeft veel moois te bieden

De hoofdstad van Haute-Corse is Bastia. Deze havenstad heeft maar 40.000 inwoners, maar toch is er heel wat te zien en te beleven in de plaats waar schrijver Victor Hugo woonde. Het centrum van de stad is behoorlijk toeristisch. Port de Plaisance is de oude haven van Bastia en wordt tegenwoordig gebruikt als jachthaven. Hier is de oudste kerk van Bastia te vinden: de St. Jean Baptiste, die met marmer versierd is. De citadel biedt een prachtig uitzicht over de Toscaanse archipel. Wie kan van hieruit het eiland Elba zien liggen?

Tot slot is het oude paleis van de Gouverneurs het benoemen waard. Vooral omdat hier het etnografisch museum te vinden is: een museum met een uitgebreide collectie cultuur en historie. Haute-Corse is dus absoluut een aanrader voor de volgende vakantie.

Vakantie in Haute-Corse

Voor mooie uitzichten hoeft elke vakantieganger maar een willekeurige kant op te kijken op Corsica. Zo is er in Calvi altijd wel een mooi plaatje te vinden, bijvoorbeeld van de wereldberoemde citadel uit de 13e eeuw. En dat geldt helemaal voor Sant’Antonino. Dit is namelijk één van Les Plus Beaux Villages de France. Deze organisatie beschermt kleine, pittoreske dorpjes en in Sant’Antonino valt heel wat cultureel erfgoed te beschermen. Er wonen nog geen 100 mensen, maar het uitzicht is hier zo ontzettend mooi. Het zou echt zonde zijn om dat niet met eigen ogen te zien tijdens de vakantie.

Ook in het departement Haute-Corse is altijd een perfect vakantiehuis te vinden. Maisonnera helpt daarbij door de beste huizen te verzamelen. Een vakantie boeken is heel eenvoudig!