Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Bourgogne-Franche-Comté - Vakantiehuisjes Haute-Saône

Haute-Saône grenst aan Côte d'Or, Haute-Marne, Doubs, Vogezen en Jura en bestaat voor een groot gedeelte uit bos. Hier kan men uren dwalen door sfeervolle steden maar ook uitrusten aan de oever van een van de talloze wateren die door het sprookjesachtige landschap slingeren. Geniet van het natuurschoon en krijg een Scandinavisch gevoel van de Duizend Meren in het noordoosten of waan je als een God in Frankrijk, zwemmend of languit liggend op een bootje in de rivier Saône.

 

Niet te missen

Vesoul is de hoofdstad van Haute Saône en kent een lange geschiedenis. Dwaal hier door het oude centrum en ontdek een van de vele verborgen ruïnes die in de stad te vinden zijn. Vergeet niet om goed om je heen en omhoog te kijken, want de statige herenhuizen uit de 15e tot 18e eeuw zijn het bezichtigen dubbel en dwars waard.

Wanneer je in deze eeuwenoude stad bent, mag een wandeling door de Engelse tuin (Jardin des Anglais) met haar duizenden bloemen zeker niet ontbreken. Bovenop de heuvel bij Vesoul, staat de kapel De Notre-Dame de La Motte, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de vlakte Vesoul, de Jura, de Vogezen en zelfs de Alpen!

Gun jezelf aandacht en ontspan in kuuroord Luxeuil-les-Bains, dat al eeuwen geroemd wordt om de helende eigenschappen van zijn water. Het kuuroord bevindt zich in de stad, in een park met een keur aan bloemen en een zandstenen gebouw uit de 18e eeuw. Als je uitgekuurd bent, neem dan een kijkje bij de Abdij van Luxeuil, dat eeuwenlang een invloedrijk klooster is geweest. De gotische kerk van de Abdij stamt uit 1330 en doet nog steeds dienst als kerk.

 

Vakantie in Haute-Saône

Op een sportieve manier genieten van de natuur? Sla dan een balletje op Golfbaan de Luxeuil Bellevue. De baan staat bekend als zeer goed onderhouden en is gelegen in een oase van rust.

De Notre-Dame du Haut Ronchamp is echt een must voor iedere liefhebber van architectuur! Deze markante bedevaartkapel van de Zwitserfranse architect Le Corbusier werd voltooid in 1955 en is gelegen op de top van een berg. De indrukwekkende kapel staat bekend om zijn bijzondere vormen. Een bezoek aan deze ietwat moeilijk bereikbare kapel is meer dan de moeite waard!

Een Bourgondische insteek? Ervaar dan de Cancoillotte, een kaasje uit de streek, dat zowel koud als warm gegeten wordt. Heerlijk!