Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Grand-Est - Vakantiehuisjes Haute-Marne

Historie, cultuur en een snufje mysterie zorgen in de dorpen en steden in Haute-Marne voor een interessante mix van sferen. Dit departement ligt in het zuidoosten van de regio Grand-Est en kenmerkt zich door diverse ambachten. Zo staat Orges bekend om zijn bloemenmolen, is Fayl-Billot het mandenvlechtersdorp en Nogent de messenmakersstad. Generaties lang wordt de kunst en kennis van deze ambachten doorgegeven en tot op de dag van vandaag ook uitgevoerd. Dit authentieke verleden bruist nog altijd.

Vakantie in Haute-Marne

Met talloze vestingtorens, poorten en vestingmuren is Langres een stad die je niet mag missen. Dit is de geboortestad van de Franse schrijver en filosoof Diderot. In het centrum van Langres vind je prachtige renaissance huizen en religieuze monumenten. Breng ook een bezoek aan Colombey-les-Deux-Eglises, het dorp waar Charles de Gaulle gewoond heeft. Hier vind je niet alleen zijn woonhuis, La Boisserie, maar ook het museum Mémorial Charles de Gaulle dat aan zijn leven en werk gewijd is. Geïnteresseerden in de geschiedenis kunnen tevens de kastelen van Haute-Marne bezoeken. Zo staat het kasteel Château de Cirey-sur-Blaise in het teken van Voltaire, omdat hij daar vijftien jaar gewoond heeft. Andere hoogtepunten zijn de kastelen Dinteville, Reynel en Gudmont.

In Haute-Marne ontspringen onder andere de rivier de Maas, de Marne en de Aube. Door de vele meren en rivieren is deze regio ook wel het ‘Land met water en meren’ genoemd. Het is een waar paradijs voor rustzoekers en watersportfanaten. De meren komen zomers tot leven met buitenactiviteiten: zwemmen, waterskiën, zeilen, windsurfen en vissen zijn enkele van de vele mogelijkheden. Lac de la Liez is het grootste meer van Langres. Houdt u van wandelen en fietsen, ga dan naar het Lac de la Mouche, met zijn indrukwekkende dam. Zwemmen kan in het Lac des Charmes en genieten van de watersport of vogel spotten kun je het beste in het Lac de la Vingeanne.

Verfrissend, kleurrijk en smaakvol

De maand mei in Haute-Marne betekent de start van het tuinenseizoen. Veel gemeenten doen actief mee aan het opfleuren van de straten en pleinen door het aanleggen van rijke beplanting en geurige bloemenperken. Jardin de Mon Moulin in Thonnance-lès-Joinville is een van de vele kleurrijke tuinen. Daarnaast mag je een wandeling over het schitterende landgoed van Château du Grand Jardin in Joinville ook zeker niet ontbreken.

Over niet te missen activiteiten gesproken, je kunt dit departement niet verlaten zonder de heerlijke producten en specialiteiten te hebben geproefd. De kaas van Langres, truffels, Coiffy en Montsaugeon wijnen en het hoogtepunt: dé Champagne uit Haute-Marne.