Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Auvergne-Rhône-Alpes - Vakantiehuisjes Cantal

De Cantal staat bekend als "de groene streek" en is een paradijs voor wandelaars. Je vindt hier berglandschappen, het Regionaal Natuurpark van de vulkanen van de Auvergne, natuurlijke meren, stromende beekjes en valleien. Vooral de valleien van de Jordanne en de Cere zijn aanraders als je wilt genieten van de natuur maar ook de toppen zoals de Puy Griou en de Puy Mary zijn goede uitgangspunten voor een dagje in de natuur. Redenen genoeg om de wandelschoenen mee te nemen tijdens je vakantie in de Cantal.

Vakantiehuis in de Cantal

De Cantal grenst om het zuidoosten met de departemnten Haute-Loire en Lozère. Naast natuurschoon zijn er ook veel steden en dorpjes te ontdekken. Salers, waar de gelijknamige bekende koeien vandaan komen, is daar een goed voorbeeld van. Dit oude stadje heeft een vermelding in het bekende boekje ‘Les plus beaux villages de France’ en hoort dus bij de mooiste dorpen van Frankrijk. Je vindt hier schattige huisjes met stenen daken en idyllische pleintjes en steegjes wat het tot een schilderachtig geheel maakt

De hoofdstad van de Cantal is het stadje Aurillac. Deze stad heeft een gezellig winkelcentrum en interessante bezienswaardigheden als het wassenbeeldenmuseum, het klooster van Aurillac en het kasteel Saint-Étienne. Wist je dat Aurillac de historische paraplu-hoofdstad van Frankrijk is? Nog steeds wordt hier het grootste deel van de Franse paraplu’s gemaakt. In augustus vindt het vierdaagse Straattheaterfestival plaats waar vele straatartiesten voor je optreden.

Vakantie in de Cantal

Je vakantie in de Cantal is niet compleet als je niet in Mauriac en Saint-Flour bent geweest. In Saint-Flour wandelt je door middeleeuwse steegjes en geniet je van een Franse lunch in een van de cafés of restaurants op het Place Du Palais of het Place d’Armes. Je kunt ook een kathedraal uit de 15e eeuw bezoeken of als het Musée de la Haute Auvergne. Een aanrader is het Festival des Hautes Terres en het jaarlijkse Festa del Païs. In het kuuroord Chaudes-Aigues kun je lekker ontspannen en genieten van een welverdiende massage en van een heerlijke maaltijd. In het kuuroord vind je namelijk het restaurant Serge Vieira waar een sterrenkok je heerlijke gerechten voorschotelt.

Het stadje Mauriac ligt aan de voet van de vulkaan Puy Saint-Mary en hier kunt een bezoek brengen aan het Saint-Pierre klooster en aan de Notre-Dame-des-Miracles. Vanaf de kapel bij de top van de Puy Saint-Mary heb je een schitterend uitzicht over Mauriac en omgeving. Om jouw vakantie in de Cantal helemaal compleet te maken, proef je de Franse kazen uit de Cantal: Laquiole, Salers en de Fourme de Cantal.