Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Auvergne-Rhône-Alpes - Vakantiehuisjes Haute Loire

Het departement Haute-Loire wordt het groene zuiden van de Auvergne genoemd en dat is niet voor niks. Het bezit prachtige landschappen met indrukwekkende contrasten van groene weilanden, vulkanisch gebergte en de rivier de Loire. Dit is de laatste wilde rivier van Europa en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en stroomt noordelijke richting naar het departement Loire. Een vakantiehuis in Haute-Loire laat je kennis maken met een schitterende natuur, prachtige kastelen en vulkanische bezienswaardigheden.

Le Puy-en-Velay

De Haute-Loire bezit een groot aantal authentieke en sfeervolle dorpen en sommige hiervan behoren zelfs tot ‘de mooiste dorpen van Frankrijk’. De meest bekende stad is Le Puy-en-Velay en een bezoek aan deze stad mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Frankrijk. Deze beschermde stad heeft een unieke ligging en bezit heilig erfgoed, gehuld in een prachtig groene omgeving. De stad is ook wereldwijd bekend als vertrekpunt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hier bekijk je het belangrijkste gebouw, de kathedraal aan de voet van de Rocher Corneille en de Chapelle St-Michel d’Aiguilhe.

Vakantie in Haute-Loire

In de stad Brioude ontdekt je een cultureel erfgoed dat wordt afgewisseld door prachtige natuurlandschappen. De stad werd gebouwd rond een van de mooiste monumenten van de Auvergne, de Basilique Saint-Julien, en ligt aan de rivier de Allier waar nog veel Atlantische zalm in voor komt. In dit gebied vind je ook de grootste zalmkwekerij van Europa; het Conservatoire National du Saumon Sauvage. Als je van wandelen houdt, zit je ook goed met een vakantiehuis in Haute-Loire. Het departement biedt de wandelliefhebber vele mogelijkheden; in het vulkanische landschap vind je hoge bergen en diepe dalen en langs de Gorges de l’Allier liggen authentieke vissersdorpjes verscholen waar je kunt uitrusten tijdens je wandeltocht.