Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Provence-Alpes-Côtes d'Azur - Vakantiehuisjes Bouches-du-Rhône

Wie op vakantie wil naar Frankrijk en van een fijn mediterraan klimaat wil genieten, zit helemaal goed in het departement Bouches-du-Rhône. Ervaar zelf hoe mooi het hier is. Liefhebbers van natuur, cultuur, rust en ruimte kunnen zich steeds weer laten verrassen door de schoonheid van de omgeving. Betoverende landschappen gecombineerd met historische rijkdom van de steden, zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Culturele vakantie

Kunstliefhebbers kunnen zich helemaal verheugen op een vakantie naar Bouches-du-Rhône. Zo heeft Paul Cézanne bijvoorbeeld talloze versies geschilderd van de Mont Sainte-Victoire. En wat te denken van onze eigen Vincent van Gogh? Hij woonde een groot deel van zijn leven in de stad Arles, waar hij de uitzichten en de omgeving schilderde. De onderwerpen van zijn schilderijen zijn hier in het echt te zien.

Hoofdstad van Bouches-du-Rhône is de multiculturele stad Marseille. De buitenlandse invloeden in combinatie met historische bezienswaardigheden maken het een magisch geheel. De oudste buurt van Frankrijk (het quartier du Panier), de Boheemse buurt, het natuurpark Borély, de diverse musea, de talloze architectonische hoogstandjes, de pleinen en kastelen… Een bezoek aan Marseille houdt eigenlijk nooit op!

De magie van Bouches-du-Rhône

Een zeer verdiende tweede plaats wanneer het om steden in dit departement gaat, is Aix-en-Provence. Iedereen die van muziek houdt, kan hier tweemaal per jaar naar hartenlust feestvieren tijdens de jaarlijkse festivals die er worden gehouden. Daarnaast zijn er meer dan tien musea en bibliotheken te vinden. De beroemde berg die Paul Cézanne zo vaak schilderde, is hier eveneens gelegen.

De rivier de Rhône stroomt vanuit het departement Vaucluse naar Arles, waar nog overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden zijn. Zoals een heuse arena, amfitheater, necropolis en een obelisk. Ook uit de middeleeuwen zijn diverse bouwwerken en ruïnes bewaard gebleven. Vincent van Gogh heeft hier een eigen museum gekregen omdat hij er lange tijd verbleef. Zo zijn er dus ook nog sporen van onze beroemde landgenoot te vinden in dit deel van Frankrijk.

Vakantie in Bouches-du-Rhône

De Camargue, het plaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer, de windmolen van Alphonse Daudet in Fontvieille, het middeleeuwse dorp Les Baux de Provence, Salon (de stad van Nostradamus, waar één van de grootste citadels in Provence te vinden is) en de Calanques tussen Marseille en Ciotat: in dit departement is meer te vinden dan er in één vakantie past. Dat is dan ook de reden dat er veel mensen zijn die keer op keer blijven terugkomen.