Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Occitanië - Vakantiehuisjes Gard

Genieten van het mediterrane klimaat en wegdromen in een hangmat aan de Middellandse Zee. Afkoelen bij de watervallen en genieten van de mooie natuur bij La Roque-sur-Cèze of eindeloos shoppen in bruisende steden. In het veelzijdige departement Gard geniet je van dit alles en nog veel meer…

De natuurverschillen in Gard zijn groot. In het westen en noordwesten ligt het indrukwekkende Nationaal park van de Cevennen, kenmerkend dankzij de scherpe kammen en diepe rivierdalen. Liefhebbers van wijn kunnen hun hart ophalen in het oosten en ten zuiden van de Cevennen, dat uit oneindig veel wijngaarden bestaat en uitstrekt tot helemaal aan de Rhône. Voor de echte avonturiers is de moerasachtige streek in het zuiden richting het departement Bouche-du Rhône een uitkomst, om daarna heerlijk met de voeten in het turquoise water van de Middellandse Zee weer bij te komen.

 

Vakantie in Gard

Het Romeinse aquaduct ‘Pont du Gard’  is een imposant bouwwerk met een welverdiende vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoekje meer dan de moeite waard! Nîmes, de hoofdstad van Gard, is wereldberoemd vanwege zijn prachtige gebouwen uit de Romeinse tijd. Het Romeinse amfitheater doet denken aan het colosseum in Rome en daarnaast is er nog een ruime hoeveelheid musea te bezichtigen.

Met kinderen onderweg? Dan is een bezoekje aan het planetarium een welkom uitje! Hier volg je een fascinerend schouwspel over het universum, met iedere maand een nieuw thema. Speciaal op de woensdagen om 10.00 uur, zijn er aangepaste voorstellingen voor kinderen in de leeftijd van 5 - 8 jaar en om 15.00 uur voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

Vakantiehuis in Gard

De stad Alès dankt haar rijke groei aan de vroegere handel in zijde en later de mijnbouw. In het mijnmuseum kun je de geschiedenis bekijken van de vele mijnwerkers van Alès (in 1948 waren dit er maar liefst 24.000!). Slenter door idyllische straatjes, langs verkoelende fonteinen en kom bij op een gezellig terras. Bekijk een van de vele tentoonstellingen en voorstellingen in de zomer bij het Fort van Vauban. Bezoek de kathedraal Saint Jean, deze is kenmerkend dankzij zijn gotische en neoklassieke elementen en is gebouwd op de restanten van een Romeinse tempel.

Geen zin in een grote stad? Ga dan de Franse sfeer opsnuiven in het idyllisch stadje Barjac. Romantische doorkijkjes, smalle straatjes en de patisserie (tegenover de apotheek) mag je zeker niet missen!