Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Occitanië - Vakantiehuisjes Aude

De Aude kent een diversiteit aan landschappen: heuvels, rivieren, wijngaarden maar ook olijfbomen en cipressen. Hier ruikt het naar sparren, tijm, rozemarijn en eiken. Neem de wandelschoenen mee en trek er op uit voor een stevige wandeling tijdens een vakantie in Aude.

Het beroemde Carcassonne is de hoofdstad van het departement en ligt in het heuvellandschap van de Pyreneeën. De middeleeuwse vesting in de stad is volledig bewaard gebleven en is erg in trek bij toeristen. Carcassonne bestaat uit twee delen: de vestingstad la Cité en de benedenstad la Bastide Saint Louis.

De ‘Cité van Carcassonne’ en het ‘Canal du Midi’ staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn een bezoek meer dan waard. Daarnaast is het een aanrader om de gravenburcht en het theater te bezoeken. Wandel door middeleeuwse straatjes, over sfeervolle pleintjes met terrasjes waar het heerlijk vertoeven is. Probeer ook eens het gerecht dat in heel Frankrijk roem en faam heeft verworven: de Cassoulet!

 

Vakantie in Aude

Narbonne is ook zeker een aanrader tijdens een welverdiende vakantie in Aude. Narbonne ligt aan de Middellandse Zee en heeft interessante bezienswaardigheden. De kathedraal in de binnenstad, het Horreum, de Notre Dame kerk, het archeologisch museum en de Via Domitia zijn hier goede voorbeelden van. Pak vervolgens een terrasje en geniet van een goed glas ‘Corbières’.

Tegen Ariège aan, midden in de heuvels van de Corbières ligt het dorpje Lagrasse. Ga hier terug in de tijd en maak een wandeling door het schilderachtige dorpje met oude straatjes en authentieke huizen. Bewonder de boogbrug Pont Vieux en eet een ‘saucisse a la Languedocienne’. Puur genieten tijdens een vakantie in de Aude!

 

Vakantiehuis in Aude

Een leuke ervaring is een tochtje over ‘Le Canal du Midi’. Dit kanaal is lange tijd als handelsroute gebruikt maar tegenwoordig weet ook de pleziervaart er de weg te vinden. Het is hier sfeervol en rustgevend met oevers die omringd worden door populieren. Verder stroomafwaarts, kom je door oude dorpjes als Saint Martin Lalande, Labastide d’Anjou en Mas Saintes Puelles.

De bekende badplaats Gruissan strekt zich uit over een lengte van 17 kilometer. De blauwe zee steekt mooi af tegen het groen van het massief. Geniet in alle rust van de prachtige omgeving. Gruissan is tevens bekend vanwege de zoutwinning. Een vakantiehuis in Aube is ook een uitstekende uitvalsbasis om Castelnaudary te bezoeken. Hier zijn de oude stad met mooie herenhuizen, de molen van Cugarel en niet te vergeten de haven de hoogtepunten. In Lastrours zijn vier grote kasteelruïnes te bezichtigen en in Limoux zijn Pont Neuf de Limoux en de Notre-Dame de Marceille aanraders.