Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Nouvelle-Aquitaine - Vakantiehuisjes Lot et Garonne

Kenmerkend voor de Lot-et-Garonne zijn de mooie landschappen, de grote landbouwgebieden, de vele waterwegen en een schitterend cultureel erfgoed. Het heuvellandschap bestaat uit glooiingen met soms redelijke stijgingen en dalingen, maar kent ook gebieden met vele krijtrotsen. Echter, dankzij het milde klimaat is het het gebied met de grootste boomgaarden van Europa. Opvallend is dat hoewel er voor toeristen genoeg te beleven is, je zelden het gevoel hebt in een supertoeristisch gebied terecht te komen. Je kunt zich prima mengen met de vriendelijke en gastvrije bevolking.

Vakantie in Lot-et-Garonne

Het departement is vernoemt naar de twee belangrijkste rivieren uit het gebied, namelijk de Lot en de Garonne, welke uitermate geschikt zijn voor de watersport. Tussen de heuvelachtige landschappen liggen veel typisch Franse dorpjes waarvan er velen dateren uit het Romeinse tijdperk of de Middeleeuwen. Sommige zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot complete stadjes waarvan alleen het centrum nog historische gebouwen telt. Veel plaats- en familienamen vinden dan ook hun oorsprong uit de tijd van het Romeinse Rijk.

Geniet hier van een kopje koffie op een centraal gelegen plein en wandel over een gezellige markt waar de geur van kruiden en specerijen je tegemoet komt. Sfeervolle plaatsjes met een authentieke dorpskern, mooi uitzicht of een bastide zijn Puymirol, Penne d’Agenais en Duras.

Vakantiehuis in Lot-et-Garonne

De hoofdstad van het departement is Agen en deze stad ligt aan de noordkant van de rivier La Garonne. Je bent hier aan het juiste adres als je van winkelen houdt en van het stadse leven wilt genieten. In het centrum vind je een prachtige kathedraal uit de 12e eeuw, deze is gewijd aan de Heilige Caprasius. Andere grote plaatsen zoals Monflanquin, Villeréal en Villeneuve-sur-Lot zijn ook beslist een bezoek waard. In het stadje Nerac vind je Château de Nérac, een prachtig kasteel in de Renaissance bouwstijl. Het grootste gedeelte is tijdens de Franse Revolutie verwoest, waardoor alleen de noordelijke vleugel nog origineel is.

Wanneer je door het departement rijdt, kom je veel landbouwgrond tegen. Hierop wordt veel fruit en groente geteeld, aangevuld met velden vol zonnebloemen. De pitten worden als voer voor het lokale vee gebruikt. Een opvallende verschijning zijn de blonde koeien van het ras Blonde d’Aquitaine, vernoemd naar de regio waar de koeien voorkomen. 

In de regio zijn relatief veel boeren en bedrijven die mooie streekproducten produceren. Een typisch streekproduct zijn pruimen welke je tegenkomt op markten en in restaurants. Op de grens met de departementen Gers en Les Landes liggen de wijngaarden van Armagnac, de duurste cognacsoort ter wereld. Daarnaast komen uit de Lot-et-Garonne onder meer de wijnen van Buzet en Côtes de Duras.