Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Nouvelle-Aquitaine - Vakantiehuisjes Gironde

Gironde ligt aan de Atlantische Oceaan en is met een oppervlakte van 10.000 km² het grootste departement van Frankrijk. Bourgondiërs kunnen hun hart ophalen in deze streek, die staat namelijk bekend om zijn wijn en oesters.

Een vakantie in het departement Gironde biedt voor ieder wat wils! De hoogste duin van Europa, populaire badplaatsen en het fijne zandstrand aan de kust van de Atlantische Oceaan. Meer landinwaarts de dennenbossen met paden voor urenlang fietsplezier, de beroemde wijngaarden, interessante stadjes, prachtige kastelen en nog veel meer. Kortom: in dit gebied is oneindig veel te zien en te doen!

Vakantie in Gironde

Bordeaux, de hoofdstad van Gironde, is wereldberoemd dankzij de productie van rode wijn. Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan een van de vele proeflokalen in deze wijnstad, waar je meer te weten komt over de wijnproductie en waar je uiteraard kunt proeven van deze heerlijke rode wijn.

De vijf kades van Bordeaux hebben een metamorfose ondergaan, je kunt hier heerlijk slenteren over de prachtige wandelpromenades en genieten van het uitzicht. Neem een kijkje in de wijk Quartier St. Pierre met zijn karakteristieke pleinen, met in het bijzonder Place de la Bourse, een van de mooiste pleinen van Bordeaux. Hier kun je tijdens warme zomerdagen verkoeling zoeken bij Mirroir des Quais, een enorme oppervlakte met een laagje water dat op gezette tijden fijne druppels spuit, waardoor er een heerlijke nevel ontstaat.

Even uitrusten? In het Parc Public in Bordeaux kun je met zelfgekochte broodjes heerlijk picknicken en genieten van de Franse sfeer. Le Gravelier is een restaurant in Bordeaux, waar je uitstekend kunt eten voor een schappelijke prijs. De seizoensgerechten op de kaart worden op zeer originele wijze bereid.

Vakantiehuis in Gironde

In de omgeving van de binnenzee Bassin d’Arcachon zijn talloze leuke badplaatsjes en oesterteeltdorpen te vinden. Naast het proeven van de befaamde oesters, kunt u Dune du Pilat eigenlijk niet overslaan. Deze hoogste duin van Europa kun je beklimmen via trappen en eenmaal bovenaan wordt je beloond met een schitterend uitzicht. Aan de ene kant zie je de oceaan met de ingang naar Bassin d’Arcachon en aan de andere kant de bossen van Les Landes.

Ben je op vakantie met kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar, dan is het goed vertoeven in La Coccinelle in Gujan-Mestras, een speel- en huisdierenpark met leuke attracties voor jonge kinderen.

Het departement Gironde kent een gigantisch merengebied, omringd door uitgestrekte pijnboombossen. Houdt je van zeilen, zwemmen, vissen en andere watersportactiviteiten, dan bent je hier aan het goede adres!

Een van de belangrijkste meren in dit gebied is het Lac d’Hourtin-Carcans, dit is tevens het grootste meer van Frankrijk én het watersportmeer van Zuid-Frankrijk. Het Lac de Lacanau leent zich uitstekend voor diverse watersportactiviteiten. Étang de Léon heeft een bewaakt strand, waardoor het hier voor kleine kinderen uitermate geschikt is om te zwemmen.