Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Hauts-de-France

 

Hauts-de-France is een ideale regio om op ontdekkingstocht te gaan. Deze regio heeft een prachtige kustlijn met helderblauw water en een groen binnenland met valleien, bossen en moerasgebieden. Steden met een rijke geschiedenis, diverse bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden, er is voor ieder wat wils. Deze meest noordelijke streek van Frankrijk is eenvoudig en snel te bereiken vanuit Nederland. Maak kennis met deze regio vanuit een vakantiehuis in Hauts-de-France.

 

VAKANTIE IN NORD-PAS-DE-CALAIS

Ontdek het departement Nord met een groot bebost gebied, namelijk het park van Saint-Amand-les-Eaux. Vanuit een vakantiehuis in Hauts-de-France ontdek je de stad Lille. In deze stad ligt het Musée des Beaux Arts, na het Louvre in Parijs is dit het tweede kunstmuseum van het Franse land. De kuststreek wordt ook wel Opaalkust genoemd. Tijdens een wandel- of fietstocht langs de kust geniet je van indrukwekkende krijtrotsen, mooie stranden, duinen en kliffen. Ontdek ook de landschappen van de 7 valleien en cultuursteden als Arras, Béthune en Lens.

Om de vakantie compleet te maken, maak je een uitstapje naar Dover in Engeland. Vanuit de haven van Calais kun je het kanaal oversteken per ferry, maar het is ook mogelijk om met de trein of per auto de oversteek te maken via de kanaaltunnel.

 

VAKANTIE IN PICARDIË

Ontdek de Baie de Somme, een van de mooiste baaien ter wereld en een paradijs voor watersportliefhebbers. Een unieke manier om dit mooie natuurgebied te ontdekken is het oversteken van de baai tijdens eb onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tocht bezoek je Le Crotoy en Saint Valéry sur Somme en onderweg kun je vogels en zeehonden spotten.

De stad Amiens in Somme, staat bekend om ‘hortillonnages’: drijvende volkstuinen op kleine eilandjes in de moerassen langs de rivier de Somme. De mooie en grote stad Beauvais gaat men terug in de tijd naar de middeleeuwen. Ontdek de prachtige tuinen met abdijen en de tapijtkunst van Beauvais in Oise, een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw. In Saint-Quentin ligt het natuurreservaat Marais d’Isle, bezoek een van de vele ateliers waar je de werking van de textielindustrie kunt bewonderen. Een andere aanraders tijdens een vakantie in Picardië is een bezoek aan het attractiepark Astérix.