Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Hauts-de-France - Vakantiehuisjes Somme

Het departement Somme ligt ten noorden van Parijs en vormt het historische hart van Picardië. Een veelzijdige streek die geschiedenis en cultuur combineert met prachtige natuur. Op slechts een paar uur rijden vanaf Nederland ben je in de regio Hauts-de-France. Een ideale bestemming voor een lang weekend of midweek in Frankrijk.

Het landschap van Somme bestaat voor een groot gedeelte uit kalkplateau. Dit wordt bedekt met vruchtbare grond afkomstig van de rivier de Somme, waar het departement haar naam aan dankt. De Somme stroomt vanuit de Aisne door het gehele departement en mond uit in de Baie de Somme, een uniek en uitgestrekt natuurgebied. Hier voert de zee met lange zandstranden, mooie duinen en de schitterende ongerepte natuur de boventoon. Bent je een natuurliefhebber? In Baie de Somme leeft de grootste zeehondenkolonie van Europa en dit is tevens het grootste doortochtgebied van trekvogels. Bezoek in het natuurreservaat het Parc Ornithologique du Marquenterre, spot meer dan 200 verschillende vogels en ontdek de prachtige tuinen van Valloires.

Vakantie in Somme

Somme kent een bijzondere hoofdstad, Amiens. De stad kenmerkt zich door ‘’drijvende tuinen’’. Deze tuinen kunnen enkel per boot worden bezocht, en worden sinds de middeleeuwen door groentekwekers gebouwd. Deze lapjes grond worden doorsneden door kanalen, die per schuit worden bevaren. De schuiten hebben een typische voorkant, waardoor aanmeren lukt zonder de oever te beschadigen. Een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal Notre-Dame d'Amiens en aan het woonhuis van Jules Verne mag zeker niet ontbreken. De wijk Saint-Leu grenst aan het water en hier vindt iedere zaterdagochtend op Place Parmentier een markt op het water plaats. Vergeet niet de lekkernijen ‘Le gâteau battu’ en ‘Ficelle Picarde’ te proeven.

Tussen Amiens en Abbeville ligt het pretpark Samara, het grootste archeologische park van Frankrijk met een educatief karakter. Hier wordt met nagebouwde prehistorische nederzettingen en tentoonstellingen over oude ambachten de geschiedenis van de mensheid in de Vallei van de Somme nagebootst. In Parc Zoölogique, het dierenpark van Somme, kun je mooie foto’s maken van uiteenlopende dieren. Met name kinderen hebben hier makkelijk een hele middag plezier.

Vakantiehuis in Somme

Saint-Valery-sur-Somme is een prachtig stadje met zowel een middeleeuws stadsgedeelte als een nieuwere kern. De omwalde bovenstad met authentieke poorten herbergt fraaie panden waar je je ogen naar uitkijkt. Aan het Place des Pilotes bevinden zich veel visrestaurantjes, hier zijn verse vis en fruits de mer eerder regel dan uitzondering is op de menukaart. De voormalig kloostertuin met kruiden en planten aan de Rue Brandt moet je gezien hebben. Vanaf het uitkijkpunt ‘Tours Guillayme’ heb je een schitterend uitzicht over de baai van de Somme.

Als je nog tijd over heeft, kun je overwegen om een van de oorlogsmonumenten te bezichtigen. Deze vind je onder meer in Beaumont-Hamel, Thiepval en Longueval. In het stadje Péronne vind je het Museum van de Grote Oorlog; met meer informatie over het dagelijkse leven in de oorlogsjaren.