Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Centre-Val-de-Loire - Vakantiehuisjes Indre

Het departement Indre ligt in het zuiden van de regio Centre-Val de Loire en is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het departement loopt. Een groot gedeelte van de Indre, samen met het departement Cher, staat ook bekend als de Berry streek.

De Indre is een veelzijdig departement met mysterieuze verassingen om iedere hoek. Je ontdekt kastelen met prachtige tuinen, historische gebouwen en vele kerken en kathedralen. Het landschap is al net zo veelzijdig: glooiende weilanden, uitgestrekte bossen en niet te vergeten de Brenne. In dit plassengebied gaan flora en fauna ongestoord hun gang en ieder jaar strijken hier duizenden kraanvogels plaats. Een paradijsje voor natuurliefhebbers.

 

Vakantie in Indre

De hoofdstad van de Indre is Chateauroux en is ontstaan in 937 toen Raoul de Deols daar zijn kasteel bouwde. In Chateauroux zijn de kerk St-Martial en het Bertrand museum een bezoek meer dan waard. In dit museum vind je herinneringen aan Napoleon Bonaparte en generaal Bertrand, schilderijen en verzamelingen van George Sand.

In Valençay kunt u het 16 eeuwse kasteel van Valençay bekijken met het ‘Musée de l’Auto. Dit museum bezit een brede selectie van oude, veel vooroorlogse auto’s. Daarnaast zijn het ‘Musée du Sucre d’Art’, het stadhuis en het Maison de Charité een bezoekje waard. Op de oevers van de rivier de Nahon ten zuidoosten van het centrum van Valençay is vissen een populaire activiteit. Vergeet tijdens een bezoek aan deze stad niet te proeven van de ‘Le Valençay’, een heerlijke geitenkaas.

 

Vakantiehuis in Indre

Het plaatsje Argenton-sur-Creuse ligt aan de rivier de Creuse en hier vind je pittoreske huisjes in kleine straatjes, de Notre-Dame-des-Bancs kapel en een textielmuseum. Een vakantiehuis in Indre is de ideale uitvalsbasis om Le Chatre te bezoeken. Een wandeling door dit stadje leid je langs verschillende sites, middeleeuwse vakwerkhuizen en het oude centrum zal uw hart veroveren.

In Indre vind je ook genoeg restaurants en terrasjes waar je naar hartenlust kunt genieten. De ‘Galette de pommes de terre’ is een specialiteit uit de streek en bestaat uit bladerdeeg en zachte aardappelpuree. Je kunt natuurlij ook kiezen om Pâte Berrichon te proberen. Deze eierpaté wordt ook wel ‘Pâté de Pâques genoemd en is gemaakt van bladerdeeg, vlees, hardgekookte eieren en peterselie. Bon appétit!