Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Bretagne - Vakantiehuisjes Côtes d'Armor

Met zijn vermaarde Smaragdkust en roze granietkust is Côtes d'Armor een betoverend Bretons departement. Alle ingrediënten die Bretagne zo aantrekkelijk maken, vinden we hier terug: een even uitgestrekte als gevarieerde kustlijn, heerlijke stranden, sfeervolle stadjes en dorpen, restaurants met typisch Bretonse specialiteiten als crêpes, galettes en het roemruchte gebakje Kouign-amann – knapperig en gekarameliseerde van buiten en zacht van binnen.

De Smaragdkust bij Kaap Fréhel bestaat uit robuuste rotsformaties en steile kliffen. Er voert een fraaie wandelroute langs; naar fort La Latte, dat zich hoog boeven Atlantische Oceaan verheft. Ook de roze granietkust is van een ongekende schoonheid, met zijn magische Rochers de Ploumanac'h. Een aanrader, ook voor kinderen! Grote delen van de kust van Côtes d'Armor zijn te bewandelen via het 'douanierspad' (Sentier des Douaniers). Deze smalle kustweg van 1 800 kilometer lengte bestaat sinds 1791 en is aangelegd om smokkelaars de pas af te snijden.

 

Stranden van Côtes d'Armor

Naast duizelingwekkende kliffen en sprookjesachtige rotsformaties biedt Côtes d'Armor heerlijke, uitgestrekte stranden. Bekende badplaatsen zijn Val-André, Trégastel-Plage, Perros-Guirec, Sables-d'Or-les-Pins en Erguy. Ook de hoofdstad van Côtes d'Armor, Saint-Brieuc, heeft sfeervolle natuurstranden. Aan de fraaie baai van Saint-Brieuc bevinden zich veel gerenommeerde restaurants. Een specialiteit die op vrijwel ieder menu is terug te vinden: de coquille Saint Jacques, afkomstig uit de plaatselijke baai en ook wel 'de witte parel van Saint-Brieuc' genoemd.

 

Een vakantiehuis huren in Côtes d'Armor

Naast strandvertier is er ongelooflijk veel meer te genieten. Breng zéker een bezoek aan de nostalgische vissersplaats Paimpol en aan de middeleeuwse binnenstad van Dinan. Sla daar het lager gelegen lieflijke haventje niet over. Ook Moncontour en Lannion bieden een bezienswaardig historisch centrum. In Lannion is elke donderdag door het hele stadje heen markt. Wie de typerende cultuur van Bretagne wil beleven – een cultuur die teruggaat tot de Kelten – mag de Menhir van Saint-Uzec en het kasteel van Hunaudaye niet overslaan. Wie zeldzame rust en stilte wil ervaren, moet zeker een  bezoek brengen aan het bloemrijke eiland Bréhat.

Een verblijf in een vakantiehuis in Côtes d'Armor is natuurlijk niet compleet zonder gezellige maaltijd in een authentieke Bretonse crêperie. Begin met een galette, het hartige zusje van de crêpe, de beroemde 'dunne pannenkoek' uit Bretagne. De meest traditionele uitvoering is die met zoute boter en gesmolten karamel. Gaat goed samen met een glas cider. Een tip voor een aperitief op zijn Bretons, tot slot: een glaasje Chouchen – een licht alcoholhoudend drankje waarin appelsap en honing elkaar aangenaam versterken.