Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Auvergne-Rhône-Alpes - Vakantiehuisjes Loire

Een vakantiehuis in de Loire huren? Dan zul je ongetwijfeld een fantastische vakantie beleven! Heerlijk eten, lekkere wijnen en mooie landschappen waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Onderweg kom je langs historische steden en sfeervolle dorpjes waar u uit kunt rusten op een terrasje in de zon.

 

Vakantie in de Loire

Het departement heeft schitterende en uitzonderlijke landschappen en de rivier de Loire speelt hierin een prominente rol. De rivier is 1012 kilometer lang en is hiermee de langste rivier van Frankrijk. Een paradijs voor watersporters! Of je nu houdt van kanoën, zeilen, kajakken of gewoon een verfrissende duik wilt nemen. In Saint-Genest-Malifaux ligt het Regionaal Natuurpark van Pilat, met diversiteit aan landschappen: bossen met geurige dennenbomen, hoogvlaktes, uitgestrekte weiden en zonnige hellingen.

Zijn de kinderen mee tijdens de vakantie in Loire? Dan is het een leuk idee om een bezoek te brengen aan de ezelboerderij in Saint-Genert-Malifaux. Hier kunnen de kinderen wandelen en knuffelen met ezeltjes en ezelinnenmelk proeven. Daarnaast zijn het indoor speelpark Doudoo Park in Andrezieux-Bouthéon, het Adventure Park in Jas, de dierentuin Espace Zoologique St. Martin en het Sport Evasion aanraders tijdens een gezinsvakantie. Bij deze laatste kunnen de kinderen klimmen en klauteren in een klimpark en spannende afdelingen maken op een step.

 

Vakantiehuis in de Loire

De hoofdstad van het departement is Saint-Étienne en hier is het levendige Jean-Jaurèsplein een publiekstrekker. Met een prachtige muziekkiosk omgeven met mooie gebouwen als de kathedraal en het stadhuis is er genoeg te beleven. Vergeet ook de bruisende winkelstraten van de Saint-Jacqueswijk niet evenals het het Musée d’Art et d’Industrie en het Musée d’Art Moderne. Deze laatste herbergt een collectie kunst uit de 20e eeuw van onder meer Frank Stella en Andy Warhol.

La Volerie du Forez in Le Pavé Marcilly le Chatel nodigt u uit om een roofvogelshow in een middeleeuws kasteel te komen bekijken. In Firminy Vert vind je moderne gebouwen, ontworpen door de bekende architect Le Corbusier. Ontdek hier het Maison de la Culture, het stadion, de St. Pierre kerk en de Unite d’Habitation. In Saint-Étienne-le-Molard ligt het ‘Chateau La Bastie d’Urfe en Forey’. Een historisch kasteel met een mooie tuin met in het midden een marmeren fontein. Naast het kasteel is een doolhof en een vijver gelegen.