Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Provence-Alpes-Côtes d'Azur - Vakantiehuisjes Hautes Alpes

Het bergachtige Hautes-Alpes is het hoogst gelegen departement in Frankrijk. Tegelijkertijd is het ook een veelzijdige streek met veel mogelijkheden voor zowel een sportieve als culturele vakantie.

Een vakantiehuis in Hautes-Alpes

De hoofdstad van het departement is Gap. De mooie huizen in pasteltinten en de gezellige winkelstraten maken een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard. Bezienswaardig zijn onder meer de botanische tuin en de oude kathedraal. Op woensdag en zaterdag is in het autovrije centrum een grote markt met lokale producten. Gap is ook bekend als kruispunt van grote toeristische routes, waaronder de bekende Route Napoléon. Nog steeds is de weg die de bekende generaal in 1815 koos voor de terugkeer uit zijn ballingschap op Elba, een goede manier om de bergketens van de Hautes-Alpes te verkennen.

De andere grotere stad in het departement is Briançon. In de loop van de tijd is er weinig veranderd aan deze vesting die is gebouwd door de bekende architect Vauban, de man die verantwoordelijk is voor meer forten en verdedigingswerken in Frankrijk. Het bergachtige terrein vereiste de nodige inventiviteit van de bouwmeester. Zo heeft hij de verdedigingsmuren vernuftig moeten aanpassen aan de verschillende hoogtes. Samen met het fort Mont-Dauphin staat deze vestingstad op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Op vakantie in de Franse Alpen

In het departement Hautes-Alpes bevinden zich de grootste, bekendste en mooiste skigebieden van Frankrijk. Skiën kan goed in de omgeving van het karakteristieke dorp La Grave, waar de pistes met een hoogteverschil van 2150 meter afdalen over bijna negen kilometer. Verder zijn er honderden kilometers aan pistes bij Serre Chevalier, Montgenèvre, Puy Saint-Vincent, Les Orres, Orcières Merlette en La Joue Du Loup. De sneeuwhellingen vormen zowel voor de doorgewinterde skiliefhebber als voor de beginnende skiër een mooie uitdaging om aan te gaan. Verschillende skigebieden hebben het predicaat ‘Famille Plus’, een onafhankelijke beoordeling die inhoudt dat gezinnen met kinderen hier goed terechtkunnen.

In de zomer zijn er volop mogelijkheden voor sporten als paragliden, deltavliegen of parachutespringen. Wie het rustiger aan wil doen, kan kiezen voor een ballonvaart over de besneeuwde bergtoppen. Ook wandelaars en fietsers komen zeker aan hun trekken in de Hautes-Alpes. Gap is verschillende keren het eindpunt geweest van de Tour de France. Andere mooie wandel- en fietsroutes liggen in de drie natuurparken die het departement kent. Het parc national des Écrins is het bekendst, maar ook in de regionale parken du Queras en des Baronnies Provençales vinden fietsers en wandelaars veel rust en mooie natuur.