Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Provence-Alpes-Côtes d'Azur - Vakantiehuisjes Alpes Maritimes

Alpes-Maritimes ligt tussen het departement Var en Italië aan de Middellandse Zee en staat bol van diversiteit. De zee geeft verkoeling in de warme zomermaanden en nodigt je uit tot het uitoefenen van watersport terwijl het binnenland je verleidt met waardevolle architectuur, pittoreske dorpjes en wereldberoemde steden. Puur genieten tijdens uw vakantie in Alpes-Maritimes.

Vakantiehuis in Alpes-Maritimes

De hoofdstad van het departement is de bruisende stad Nice, gelegen aan de bekende Côte d’Azur. Hier komen de rich en famous samen om te genieten van de zon en maken bekende automerken reclamespots voor nieuwe automodellen. De naam Côte d’Azur betekent letterlijk Azurenkust, wat te danken is aan het schitterende azuurblauwe water. Geniet hier van de kust met palmbomen en slenter over de boulevard met talloze winkeltjes en restaurantjes.

Door de ligging en het klimaat trekt de stad Nice zowel in de winter als in de zomer veel bezoekers. In Nice vind je veel mooie 17e-eeuwse kerken zoals de Église St-François-de Paule en de Église du Jésus maar ook de Ste-Réparate kathedraal en Les Ponchettes zijn aanraders. Deze laatste is een rij lage witte gebouwen aan de boulevard aan het strand met restaurants en galerieën. In Nice staat ook het museum van Henri Matisse, een museum gewijd aan het leven en werk van deze beroemde kunstenaar.

Vakantie in Alpes-Maritimes

Cannes is vooral geliefd door de ligging in de heuvels, het milde klimaat en de goede toeristische voorzieningen. Het heeft mooie stranden en tijdens je vakantie in Cannes bezoekt je beslist de promenade de la Croisette en het Palais des Festivals et des Congrès waar ieder jaar dé grote filmprijzen worden uitgereikt. Op de Marché Forville kun je elke dag verse regionale producten kopen. Antibes heeft een oud stadgedeelte en een gezellig marktpleintje op de Cours Masséna. De stad is het centrum van de teelt van anjers, rozen en anemonen en het Château d’Antibes met daarin het Musée Picasso moet je gezien hebben.

Andere aanraders die je kunt bezoeken vanuit je vakantiehuis in Alpes-Maritmes zijn de badplaats Beaulieu-sur-Mer, het pittoreske bergstadje Biot, het schiereiland Cap Ferrat of de laatste stad voor de Italiaanse grens: Menton. Het grootste deel van Alpes-Maritimes bestaat uit bergen. In het noorden ligt het Parc National du Mercantour en aan de zuidelijke zijde hiervan liggen de valleien van de Haute-Var/Cians, Tinée en Vésubie, allen met prachtige flora en fauna.