Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Occitanië - Vakantiehuisjes Lot

Een gevarieerd landschap met uitgestrekte wijngaarden, rivieren omarmd door kliffen, imposante kastelen, gastronomische restaurants en authentieke dorpen, dat is de Lot. De Ségala in het noordoosten heeft een heuvelachtig reliëf dat rijk is aan flora en fauna. Het groene Limargue en de kalkstenen plateaus Causses. De Quercy Blanc, ten zuiden van Cahors, met heuvels van kalkrotsen en vruchtbare dalen en de zanderige en boomrijke Bourianestreek. Tot slot de prachtige vallei van de Lot. Er slingeren drie rivieren door het departement; de rivier de Dordogne, de Célé en de rivier de Lot. Een vakantie in de Lot is een paradijs voor liefhebbers van natuur!

Vakantie in de Lot

Maak kennis met een lange geschiedenis vanuit een vakantiehuis in de Lot, van de prehistorie tot en met nu. Bekijk rotstekeningen, Keltische grafmonumenten, Gallische versterkingen, Romeinse kunst, kastelen, kloosters en middeleeuwse vestingstadjes.

De hoofdstad van het departement is Cahors. Cahors is de oude hoofdstad van Quercy en bezit vele monumenten uit de Oudheid en de Middeleeuwen. Het historische centrum heeft slingerende straatjes met herenhuizen en de Stephansdom en de beroemde Valentre brug zijn het bezoeken waard. Er zijn twee musea: het verzetsmuseum en het museum van Henri Martin. Cahors is ook bekend vanwege de wijngaarden en heerlijke keuken, geniet hier van truffels, foie gras en een goed glas ‘Vin de Cahors’.

Figeac is gelegen aan de rivier de Célé en ligt aan de bedevaartsroute vanaf Conques. Ondanks verwoestingen tijdens oorlogen heeft de stad nog fraaie oude gedeelten. Hier zijn het Hôtel de la Monnaie, het Place des Écritures, het gasthuis Saint-Jacques en het museum over archeoloog Jean-François Champollion hoogtepunten. Jaarlijks vindt er eind juli een theaterfestival plaats.

Vakantiehuis in de Lot

Het stadje Rocamadour is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat en is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. Rocamadour is en was een populaire bedevaartsplaats op weg Noord-Europa naar Santiago de Compostella. De tombe van Sint-Amadour en de Zwarte Madonna zijn belangrijke redenen voor het pelgrimsbezoek. Een toeristisch treintje neemt je mee de berg op naar de ingang van het dorp. De sportieve vakantieganger kan ook een wandeling maken naar de top. Maar pas op, het dorp ligt op een zeer steile helling!

In Saint-Cirq-Lapopie heb je een prachtig uitzicht op mooie gerestaureerde herenhuizen. Het wordt gezien als het mooiste dorp in het dal van de Lot en is vernoemd naar de man die hier een groot kasteel liet bouwen. Wandel door smalle straatjes met sfeervolle binnenplaatsjes. Op een steenworp afstand ligt de grot van Pech-Merle, met prehistorische schilderingen van meer dan 20.000 jaar geleden!

Naast bovenstaande bezienswaardigheden zijn uitstapjes naar Gouffre de Padirac, het centrum voor de hedendaagse kunst Georges Pompidou en het regionaal natuurreservaat van de Marais de Bonnefont echte aanraders. Een vakantie in de Lot heeft voor ieder wat wils.