Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Occitanië - Vakantiehuisjes Aveyron

Eén van de meest bekende plaatsen uit de Aveyron is Millau, met de duizelingwekkend hoge brug van Millau. Deze brug is op één gedeelte zelfs hoger dan de Eiffeltoren (317 meter). De hoogste pyloon is namelijk 343 meter hoog. Veel mensen kijken er naar uit om een keer over deze brug heen te rijden. Met een keur aan bezienswaardige dorpen en versterkte marktstadjes, vertelt de Aveyron de vroegmiddeleeuwse geschiedenis van landheren, ridderordes en troubadours. De contrasten zijn enorm in deze robuuste Zuid-Franse streek.

Ogen tekort tijdens vakantie in Aveyron

De Aveyron is bekend om haar rode aarde, waar de veelgebruikte streeknaam ‘Rouergue’ vandaan komt. De kastelenroute van de Heren van Rouergue leidt langs 24 kastelen en sfeervolle dorpjes als Conques. Dit dorp ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en laat Romaanse architectuur uit de middeleeuwen zien. Bezoek de abdij Sainte Foy, de authentieke huizen en de vele winkels en restaurants. Eén van de grootste markten van Frankrijk vindt elke donderdag plaats in Villefranche-la-Rouergue. Honderden kramen geven dan kleur aan het labyrint van middeleeuwse straten met hun traditionele vakwerkhuizen. Rodez, de hoofdstad van Aveyron was ooit de historische hoofdstad van Rouerque. In het oude centrum wordt de Notre Dame kathedraal massaal bezocht.

Wie de kastelenroute volgt, maakt kennis met het sterk afwisselende landschap van woeste hoogvlaktes en rivieren als de Tarn, de Lot en de Aveyron. Een tocht per kajak of raft mag tijdens een vakantie in Aveyron dan ook niet ontbreken. Voor de actieve vakantieganger is er nog meer te beleven: watersporten aan het meer van Pareloup, een balletje slaan op één van de drie golflocaties, deltavliegen en rotswanden beklimmen. Vergeet ook niet te genieten van de natuurpracht en het zuidelijke weer.

Beleef het zuiden: vakantiehuis in Aveyron

De symbolen van Frankrijk, wijn en kaas,worden vertegenwoordigd in de wijnstad Marcillac en in Roquefort, waar te zien is hoe kaasmeesters hun beroemde schimmelkaas bereiden en laten rijpen. Over kaas gesproken: ieder streekrestaurant heeft Aligot op de kaart staan. Een smeuïge puree van aardappelen, kaas, room en veel knoflook. Op de vork te schuiven met een mes van Laguiole, vernoemd naar het bergdorp waar ze nog steeds volgens ambachtelijke traditie worden gemaakt. Michel Bras, een bekende chef-kok uit Frankrijk, haalt zijn inspiratie grotendeels uit de lokale producten van de Aveyron.

Liever lekker griezelen? Dat kan in Micropolis, de dichtbevolkte insectenstad in Saint-Léons, met veel speciale kinderattracties. In deze smeltkroes voor alles wat kruipt en krioelt, tjilpen de vele soorten krekels en cicaden luid boven alles en iedereen uit. Net als in de natuur, op ontdekkingsreis door de afwisselende Aveyron. Zo klinkt de zuidelijke ‘Midi’.