Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Nouvelle-Aquitaine - Vakantiehuisjes Charente

De Charente, met als hoofdstad Angoulême, heeft zijn naam te danken aan de rivier de Charente en is een veelzijdig departement. In het noorden ligt veel veeteeltgebied terwijl in het kalkachtige zuiden heidevelden met schapen de boventoon voeren. In het westen van de Charente wordt al sinds de 17e eeuw cognac gestookt en het grootste gedeelte van de wijngaarden die hiervoor de druiven levert, ligt binnen het departement.

Op kunsthistorisch gebied is de Charente goed bedeeld: 400 Romaanse kerken uit de 12e en 13e eeuw, diverse musea en historische kastelen. Maar dat is niet alles: in de Charente staan vele wijnhuizen en wat dacht je van het culinaire festival ‘Gastromades’ in november en het ‘Fête du Cognac’ in juli? Daarnaast kun je in Charente prima winkelen en genieten van de Franse keuken in een van de vele restaurantjes. Vergeet niet een glaasje Pineau des Charente te drinken op een gezellig terrasje.

Vakantie in Charente

De stad Angoulême is de hoofdstad van het departement en hier zijn de kathedraal St Pierre, het historische centrum en de diverse musea publiekstrekkers. Maar ook een wandeling of een boottocht langs de oude vestingmuren met torens is de moeite waard. In januari vindt er sinds 1974 een internationaal stripfestival plaats. Dit is het grootste Franstalige stripfestival ter wereld en hier worden bekende prijzen toegekend aan stripauteurs en hun stripalbums.

Vakantiehuis in Charente

Sla zeker het stadje Cognac niet over tijdens je vakantie in Charente. Dit is het centrum van de gelijknamige likeur en van de vele cognachuizen. Het oude stadsdeel met de herenhuizen uit de 16e en 17e eeuw heeft iets speciaals en is een echte aanrader. Vergeet niet om een mooie fles cognac mee naar huis te nemen!

In het fraaie, oude stadje Confolens vind je een Romaanse kerk, oude bruggen en authentieke straatjes en in La Rochefoucauld kun je een mooi kasteel uit 1622 bezoeken. Als je prehistorische grotten wilt bezoeken, ben je in Chazelles aan juiste adres en in Puymoyen lig de ‘Moulin du Verger’. Deze oude papiermolen staat in een vallei en is omgeven door krijtrotsen. Hier wordt op ambachtelijke wijze en handmatig papier gemaakt van linnen en katoen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich vermaken op de kartbaan in Champniers.