Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Normandië - Vakantiehuisjes Orne

Maak kennis met Orne: het zuidelijkst gelegen departement in Normandië met een ideaal landschap voor wandelaars en natuurliefhebbers. Verder naar het zuiden zijn de vallei van de Orne met rotswanden en pieken erg populair bij bergbeklimmers. Daarnaast staat het departement ook bekend als het hippische centrum van Normandië.

Een vakantiehuis in Orne is het ideale vertrekpunt voor ontdekkingstocht door deze mooie streek. Het is voor een groot deel nog onontdekt door toerisme en ‘La Suisse Normande’ is wellicht de meest verborgen plek tussen de rivieren Noireau en Orne, waarnaar het departement vernoemd is. Dit groene gebied is ideaal voor de wandelliefhebber en vormt een verassend bergdecor met diepe valleien en imposante hellingen en wild water.

Vakantiehuis in Orne

Orne kan worden onderverdeeld in een vijftal streken: Pays d’Alençon op de grens tussen Normandië en Maine met groen land, de rivier de Sarthe en wildrijke bossen. Pays d’Argentan / Pays d’Auge Ornais met krijtplateau, riviertjes en beekjes en streek van de paardenfokkerij. Pays du Bocage Ornais – Suisse Normande: een heuvelachtige streek met bossen en moerassen, Pays d’Ouche een groene, waterrijke streek en hierdoor een paradijs voor vissers en tot slot de Pays de Perche; een glooiende streek met weiden en grote eiken- en beukenbossen.

De hoofdstad van het departement is Alençon en is vooral beroemd vanwege het kantwerk dat gemaakt werd in opdracht van Lodewijk XIV. De kantwerkschool, de Notre-Dame kerk, en het museum voor de Schone Kunsten zijn hier interessante bezienswaardigheden. Het gezellige centrum met restaurantjes en winkeltjes zorgt er voor dat je je snel thuis voelt. De gastronomie uit Orne is ook een goede reden om je vakantie hier door te brengen: denk aan cider, appels en peren, crème fraiche en zachte kazen als Camembert die in dit gebied wordt geproduceerd.

Vakantie in Orne

De stad Argetan was vroeger in het bezit van belangrijke kantindustrie en tegenwoordig kun je er de Saint Nicolas kapel, de Saint Germain kerk en de tuin van des Dentelles bezichtigen. Bagnoles de l’Orne is een populaire plaats en is prachtig gelegen aan het begin van een ravijn en aan een meer met warme bronnen. Je kunt hier uitstekend wandelen, fietsen, paardrijden en andere sportieve activiteiten ondernemen zoals klimmen, golfen en boogschieten.

Het is ook mogelijk om vanuit een vakantiehuis een wandeling te maken door het Trappistenbos en de abdij La Grande-Trappe te bezoeken. Vergeet ook niet het Parc Naturel Régional de Normandie-Maine. Dit natuurpark met een oppervlakte van 235.000 hectare is het grootste regionale park van Frankrijk.