Laat je betoveren door de geuren en kleuren van de Provence

Laat je betoveren door de geuren en kleuren van de Provence

Als we het over de Provence hebben, denken de meeste mensen als eerste aan prachtige lavendelvelden en heerlijke rosé. Op internet zien we de meest spectaculaire foto’s van paarse velden, zonsondergangen en oude stadjes. Zullen wij je eens een geheimpje vertellen? In het echt is het er nog veel mooier dan op de foto’s!

Kom tot rust tussen de lavendel

Iedereen die weleens aan een bosje lavendel heeft geroken, weet hoe heerlijk de geur van dit paarse bloemetje is. Kun je je voorstellen hoe het ruikt als je door een bloeiend lavendelveld loopt? In de Provence is het ene lavendelveld nog mooier gelegen dan het andere lavendelveld. Bovenop een heuvel met een geweldig uitzicht bijvoorbeeld. Of onder een schilderachtig stadje. Of langs de muren van een eeuwenoud klooster. Wil je de stress van het dagelijks leven achter je laten? Maak dan een wandelroute langs de lavendelvelden. De geur van lavendel staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen. Ook leuk: een bezoek brengen aan een lavendeldistilleerderij om te ontdekken wat er met de lavendel gebeurt nadat het geoogst is.

De lavendel bloeit ongeveer van begin juni tot midden augustus. Wil je zeker weten dat je de paarse lavendelvelden in volle glorie kan bewonderen? Plan je vakantie dan in juli, de velden zijn dan op hun hoogtepunt.

Proost!

Een vakantie aan de Provence is niet compleet zonder een goed glas rosé. De rosé die in de Provence wordt gemaakt, behoort tot de meest populaire en meest geliefde wijnen in de wereld. De rosé is fris en fruitig en staat bekend om zijn bleekroze kleur. Bij veel wijngaarden kun je rondleidingen volgen en wijn proeven. Een glas wijn smaakt altijd het beste op de plek waar hij gemaakt is, dus zo’n proeverij is zeker de moeite waard!

Kunst en cultuur

De Provence kent vele pittoreske dorpjes en gezellige steden met gezellige pleinen, prachtige architectuur en Romeinse arena’s (vooral die in Orange en Arles zijn nog in bijzonder goede staat). De Provence is niet alleen een geliefde vakantiebestemming, ook bij kunstenaars is de regio altijd populair geweest. Zo kun je in Aix-en-Provence de studio van Cezanne bezoeken en in Saint-Rémy de Provence kun je in het klooster St-Paul de Mausole de kamer zien waar Vincent van Gogh verbleef. Ook de markten in de Provence zijn een lust voor de zintuigen. De kleuren en geuren van de lokale producten doen je het water in de mond lopen en dorpen en steden bruisen van het leven als het markt is.

Natuurschoon

Naast de lavendelvelden is er nog veel meer mooie natuur te ontdekken in de Provence. De Gorges du Verdon staat bijvoorbeeld bekend als een van de mooiste kloven van Europa. De Camargue is een uniek nat landschap waar je als je goed kijkt in de verte zomaar een roze wolk flamingo’s kunt zien staan. En natuurlijk mogen we de spectaculaire kustlijn van het Parc national des Calanques bij Marseille en de heerlijke stranden van de Côte d’Azur niet vergeten.

Een prinselijk verblijf in de Provence

Wil jij optimaal genieten van je vakantie in de Provence? Boek dan een van onze prachtige accommodaties in deze regio. Van luxe villa’s tot bijzondere woningen die ondergronds of op het water liggen, met een vakantiewoning van Maisonne zit je zeker goed.